Ambasadorė Norvegijoje: skyrėme visas pajėgas padėti Gabrieliui

Vasario 10 dieną Norvegijoje

Lietuvos ambasadorė Norvegijoje Izolda Bričkovskienė teigia susitikusi su Gabrieliaus mama.<br>A.Čepulinskaitės nuotr. iš archyvo
Lietuvos ambasadorė Norvegijoje Izolda Bričkovskienė teigia susitikusi su Gabrieliaus mama.<br>A.Čepulinskaitės nuotr. iš archyvo
Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

Feb 5, 2015, 7:40 AM, atnaujinta Jan 14, 2018, 2:36 AM

Užsienio reikalų ministro Lino Linkevičiaus teigimu, mūsų šalies diplomatų pastangos padėti susigrąžinti Gabrielių B. didžiąja dalimi priklausys nuo jo motinos Gražinos Leščinskienės sprendimų, nes Norvegijos vaiko teisių apsaugos tarnyba ginčų metu bylos šalimis laiko tėvus bei vaikus ir informacija su kitomis institucijomis nesidalina.

„Kadangi tik mama gali kreiptis į institucijas ir kažko prašyti ar siūlyti, (vasario, – ELTA) 10 dieną buvo planuotas Socialinių reikalų komisijos posėdis (Norvegijoje, – ELTA). Mes siūlėme mamai, kad ji parašytų prašymą, kad galėtų ambasados darbuotojai dalyvauti kaip stebėtojai“, – LRT laidoje „Dėmesio centre“ sakė ministras.

Lietuvos ambasadorė Norvegijoje Izolda Bričkovskienė teigia susitikusi su Gabrieliaus mama ir aptarusi tolimesnių veiksmų planą. Ambasadorės teigimu, jeigu komisija vis dėlto nuspręstų septynmetį patikėti globėjams iš Norvegijos, tokį nuosprendį dar galima būtų skųsti teismui. Lietuvos vaiko teisių apsaugos kontrolierės Editos Žiobienės teigimu, egzistuoja ir teisinė galimybė Gabrieliui į Lietuvą grįžti pas senelę, kuriai globos teisės nėra apribotos.

ELTA primena, kad Norvegijoje gyvenančiai G. Leščinskienei pernai balandį buvo apribotos motinystės teisės, Norvegijos mokyklai įtarus, kad berniukas seksualiai fantazuoja. Esą nesulaukusi jokios oficialios pagalbos, moteris kreipėsi į savo brolį, kad šis Gabrielių išgabentų į Lietuvą, kur motinystės teisės jai nėra apribotos. Bėglius sustabdė Švedijos pareigūnai, tačiau apie jų šalyje esantį nepilnametį Lietuvos pilietį URM Vilniuje nebuvo informuota, o Gabrielius buvo grąžintas atgal į Norvegiją Lietuvos diplomatams taip pat nežinant.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.