Drąsuolių valstybė – kiškių įkaitė

Lietuva – drąsi šalis. Tai įtvirtinta valdiškose įvaizdžio programose, šaunaus šūkio kūrėjams sąžiningai sumokėta, o pinigai seniai praūžti. Ta pačia drąsuolių dvasia devyniose jaučio odose išguldytas ir rašytinis paminklas „Lietuva 2030“.

Daugiau nuotraukų (1)

Liudas Dapkus

Feb 6, 2015, 7:42 AM, atnaujinta Jan 14, 2018, 12:04 AM

Mes – drąsūs ir čia nėra ko ginčytis. Visi aplink žino, kad mūsų legendinės drąsos neatims nei vaikus grobiantys Norvegijos kalnų troliai, nei šėtonas iš Kremliaus. Tol, kol mes visi – už Lietuvą, vyrai.

Tik štai bėda – ne visi čia tokie drąsūs. Pasirodo, bailumo kirminas graužia pačią ąžuolo šerdį. Kai kurių valdžios vyrų ir moterų užmojai niekingai menki, gal net baustini.

Pavyzdžiui, ką sau galvojo Vyriausybės nariai, šią savaitę balsavę už Valstybinę moterų ir vyrų lygių galimybių 2015–2021 metų programą?

Tikras mirtinai išgąsdinto kiškio priešmirtinių pažadų rinkinys! Moterų ir vyrų algų skirtumą per šešerius metus sumažinti 0,05 procento – nuo 12,5 iki 12,45. Padaryti taip, kad 2021 m. šalyje moterys sudarytų 20 proc. sprendimų priėmėjų ir einančių aukščiausias pareigas vadovų (dabar – 19,24 proc.). Smulkiojo ir vidutinio verslo vadovų moterų tuomet turėsią būti žiauriai didelis nuošimtis – net 30 proc. (užpernai jų buvo 26 proc.).

Ką tai reiškia? Ogi tik tai, jog valdiškas kėdes trinantys Socialinės apsaugos ir darbo ministerijos klerkai viską surašė taip, kad net nieko nedarant tikslai būtų pasiekti. Kažkas suraitė ilgą biurokratinių klišių rinkinį, kiti pabalsavo – ir darbas atliktas.

Tai tik vienas smulkus valdininkų gyvenimo epizodas. Bet iš tokių detalių susideda ir mūsų valstybė.

Belieka karčiai pasišaipyti ir toliau dirbti savo darbus. Juk neisi su pistoletu per ministerijas klausinėdamas: „O kiek tavyje Drąsiaus?“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.