Į piketą dėl septynmečio J. Panka atsinešė 5 mėnesių kūdikį

Kovoje prieš Norvegijos vaikų teisių tarnybas tinka visos priemonės. Taip kalbantys veikėjai savo žodžius papildė ir realiais veiksmais. Todėl penktadienį prie Užsienio reikalų ministerijos įvykusiame pikete dalyvavo ir pusės metų neturintis kūdikis. Ryte Vilniuje buvo trys laipsniai šalčio.

J.Panka patikino, jog žmona neprieštarauja, kad jų kūdikis dalyvautų piketuose.<br>T.Bauro nuotr.
J.Panka patikino, jog žmona neprieštarauja, kad jų kūdikis dalyvautų piketuose.<br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Dalia Gudavičiūtė

2015-02-06 16:24, atnaujinta 2018-01-13 22:16

Į Vilniaus merus pretenduojantis Tautininkų sąjungos pirmininkas Julius Panka žmonių susibūrime sūpavo kūdikį, ragindamas grąžinti į Lietuvą jos pilietį septynerių metų Gabrielių. Kai policija pasiteiravo įvykio organizatoriaus, J.Panka prisiėmė atsakomybę.

Veikė pasitaręs su žmona

Portalui lrytas.lt J.Panka paaiškino, kad pikete prie VRM laikė ant rankų savo penkių su puse mėnesio sūnų Augustiną. Šiuo metu jis yra tėvystės atostogose ir kitos galimybės lankytis piketuose neturi. Be to, yra įsitikinęs, kad auklėjimas vyksta per pavyzdį – nors kūdikis ir mažai ką supranta.

Jis pabrėžė, kad pasitiki žmonėmis, kurie organizuoja piketus, o taip pat pasitiki savo jėgomis. „Be to, mūsų piketuose visada gausu policijos“, – pajuokavo mažylio tėvelis.

J.Panka skubiai patikino, jog žmona neprieštarauja, kad jų kūdikis dalyvautų piketuose. Ji dirba banke miesto centre, kur vyras kasdien atneša Augustiną žindyti.

Padidintos rizikos zona

Žmogaus teisių gynėjas, Piliečių gynybos ir paramos fondo pirmininkas Stasys Kaušinis tikino, kad maži vaikai ir kūdikiai neturėtų būti išnaudojami politinėse akcijose. Jie nesupranta, kas vyksta, todėl jais gali būti manipuliuojama.

Be to, piketai ir mitingai yra padidintos rizikos zona. Ten dažnai skanduojami šūkiai, o tai kūdikiams gali sukelti šoką. Be to, yra rizika, kad kils neprognozuojamų ir nekontroliuojamų agresijos proveržių.

„Tėvai neturi teisės spręsti, ar vestis mažą vaiką į mitingą, nes tai yra pavojinga vaikams. Policijos pareigūnai turėtų prašyti tėvų su vaikais pasitraukti, jei tėvai nesupranta, kuo tai gali pavirsti“, – sakė pašnekovas.

Piketą organizavo kelios visuomeninės organizacijos. J.Panka pabrėžė, kad žiniasklaida ir visuomenė įtariai reaguoja į politinės partijos organizuojamus renginius rinkimų metu, todėl viena iš piketo organizatorių buvo Lietuvių tautinio jaunimo sąjunga, kuriai J.Panka irgi vadovauja.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.