Minios suplūdo į tradicines Sartų lenktynes

Šiemet jau 108-ąjį kartą į Sartus susirinko ne tik žirgų sporto entuziastai, bet ir kitoms žiemos linksmybėms neabejingi tautiečiai. Tradicinės Sartų lenktynės kasmet privilioja ne tik sportininkų, bet turistų iš kaimyninių šalių, Skandinavijos.

Akimirkos iš žirgų lenktynių.<br>D.Umbraso nuotr.
Akimirkos iš žirgų lenktynių.<br>D.Umbraso nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Feb 7, 2015, 1:27 PM, atnaujinta Jan 13, 2018, 8:55 PM

Nuo 1905 metų rengiamos ristūnų lenktynės yra populiariausias žiemos renginys Lietuvoje. Anksčiau rengtos ant Sartų ežero ledo, jau beveik dešimtmetį lenktynės vyksta Dusetų hipodrome ir sutraukia dešimtis tūkstančių žiūrovų.

Dalyviai išsidalins daugiau nei 20 tūkst. eurų

Kaip teigia patys šventės organizatoriai, senas tradicijas turinčios ristūnų lenktynės Dusetose – ne tik žirgų augintojų ir šios sporto šakos mėgėjų šventė.

Anot jų, tai bene vienintelė žiemos šventė, į kurią susirenka visos Lietuvos žmonės iš tolimiausių šalies kampelių, tad ir šiemet skųstis šventės dalyvių gausa negalintys.

Pasak organizatorių, lengvas šaltukas, sausas ledas – labai palankios aplinkybės sulaukti naujo trasos rekordo. Šių metų lenktynių nugalėtojų laukia daugiau nei 20 tūkst. eurų prizinis fondas.

Tautodailininkai atleisti nuo mokesčio

Šių metų renginiu džiaugėsi ir tautodailininkai bei amatininkai. Jie neslėpė, kad orai ir pakili dalyvių nuotaika kaip reikiant pagelbės sėkmingai prekybai.

Tiesa, prieš lenktynes prekybininkus nudžiugino ir patys šventės organizatoriai, mat šiemet nuspręsta renginio metu tautodailininkams leisti prekiauti nemokant mokesčio. Tokios nuolaidos amatininkams ir tautodailininkams šiek tiek užrūstino kitus prekeivius.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.