Alytaus merui J.Krasnickui teko aiškintis kolegoms Vilniuje

Politiko teigimu, visi šie įvykiai yra puikus juodųjų technologijų naudojimo pavyzdys. „Žinau, kad viskas yra netiesa, rankos man nedreba ir miegu ramiai. Viskas padaryta labai tendencingai, pasirenkant ir laiką ir datą: šeštadienis buvo labai intensyvus ir pirmą kartą tą įrašą išgirdau tik būdamas pakeliui į renginį“.

Daugiau nuotraukų (1)

BNS ir lrytas.lt inf.

Feb 9, 2015, 10:44 AM, atnaujinta Jan 13, 2018, 6:22 PM

Be to, LSDP kreipėsi į savivaldos rinkimuose dalyvaujančias partijas bei asmenis, ragindama konkuruoti garbingai.

Kaip BNS sakė premjero patarėja Auksė Kontrimienė, J.Krasnickas valdybos narius informavo, kad interneto svetainėje „Youtube.com“ paskelbtas įrašas yra „visiškas montažas“. Jis pranešė ketinąs kreiptis į Generalinę prokuratūrą.

„Valdyba taip pat rekomendavo vietos Etikos ir procedūrų komisijai apsvarstyti situaciją ir pareikšti savo nuomonę“, – teigė patarėja.

 Socialdemokratų lyderis premjeras Algirdas Butkevičius sako nepritariantis Alytaus mero Jurgio Krasnicko leksikai, kuri girdėti slapta įrašytame pokalbyje, bet skubių sprendimų nežada ir ketina laukti partijos etikos komisijos bei teisėsaugos išvadų. 

„Neigiamai vertinu tokį elgesį, bet nenorėčiau užbėgti įvykiams už akių“, – žurnalistams sakė A.Butkevičius. 

Penktadienį interneto svetainėje „Youtube.com“ patalpintame įraše girdimi neva mero samprotavimai apie tai, kaip jis rado būdą apeiti sistemą ir pavogti ne vieną milijoną.

„Aš perpratau mechanizmus, aš manau arba sėsiu, arba užsidirbsiu bent keturis milijonus iš karto. (...) Tai suprask mane kaip žmogų teisingai, aš linkęs sužaisti „va bank“, – įraše, kuriame gausu necenzūrinių žodžių, teigia vyras. Prie įrašo duodama nuoroda, kad kalba Alytaus meras.

Pats J.Krasnickas tvirtina, jog įrašas sumontuotas iš įvairių jo kalbų, neoficialių pokalbių.

J.Krasnickas, paklaustas, kokia buvo partijos kolegų reakcija, kai jis pateikė jiems paaiškinimą dėl savaitgalį įsiplieskusio skandalo: „Reakcija normali, visi supranta, kad tai montažas. Tai gali būti padaryta iš buitinių sakinių, juos išėmus iš konteksto. Viską bandoma pateikti, kaip vientisą pokalbį, kurio gyvenime nebuvo. Taip pat bandoma prieš mane nuteikti partiją, tokias institucijas kaip STT ir FNTT, minimas premjeras. Įraše išvardytos visos institucijos, kurias tik galima įvardyti... Jei su manimi tikrai būtų kažkas ne taip, tai jau seniai būčiau kaip kai kurie mano kolegos su antrankiais išvestas“, – piktinosi J.Krasnickas.

Politiko teigimu, visi šie įvykiai yra puikus juodųjų technologijų naudojimo pavyzdys. „Žinau, kad viskas yra netiesa, rankos man nedreba ir miegu ramiai. Viskas padaryta labai tendencingai, pasirenkant ir laiką ir datą: šeštadienis buvo labai intensyvus ir pirmą kartą tą įrašą išgirdau tik būdamas pakeliui į renginį“.

Paklaustas, ar tiesa, kad partijos kolegoms prisipažino, jog vis tik jo kalboje būta necenzūrinės leksikos, J. Krasnickas buvo atviras: „Nėra to žmogaus, kuris buitinėje kalboje nenusikeiktų. Tokie žodžiai gali išsprūsti buitinėje kalboje, namuose, o ne pokalbio su kuo metu. Viskas, akivaizdu, padarė profesionalas, išmanantis viešųjų ryšių technologijas“. Alytaus meras teigė, kad kol kas nėra sulaukęs pasiūlymo atsistatydinti iš pareigų ir to daryti neketina: „Džiaugiuosi, kad esu padarytas Lietuvos didvyriu, tai rodo, kad politiniai konkurentai mane vertina labai rimtai ir daro viską, kad rinkimų nelaimėčiau.“

J.Krasnickas Alytaus mero pareigas eina nuo 2012 metų. Į šias pareigas jis kandidatuoja ir kovo 1 dieną vyksiančiuose tiesioginiuose merų rinkimuose.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.