Iš jonaviškio būsto išvežė du sunkvežimius šiukšlių

Kaip elgtis su žmonėmis, kurie savo būstus paverčia sąvartynais, o nuo šiukšlių dvoko kaimynai raunasi plaukus?

Daugiau nuotraukų (1)

Vygandas Trainys

2015-02-10 12:32, atnaujinta 2018-01-13 15:05

Jonaviškiai rado išeitį, tik nežinia, ar ji ilgai bus efektyvi.

Kauno gatvės daugiabutyje gyvenantis senolis savo vieno kambario būste buvo prikaupęs gausybę nereikalingų senienų – tempdavo iš gatvės baldų dalis, medgalius, atliekas, nepraeidavo pro konteinerius. Buvusį santechniką domino ir surūdiję įrankiai – raktai, atsuktuvai, replės. Kaupimo manija susirgusį vienišą pensininką mėgino paprotinti kaimynai, bet jis į pastabas ir prašymus nereagavo.

Suprasdamos, kad teisiniu būdu vargu ar pavyks pasiekti norimą rezultatą, Jonavos rajono policijos komisariato Prevencijos poskyrio vyresnioji specialistė Larisa Paklina ir labdaros organizacijos „Gerumo sparnai“ vadovė Loreta Velch griebė jautį už ragų. Joms pavyko įtikinti senuką, kad šiukšlyne gyventi nevalia.

Praėjusią savaitę į senuko būstą sugužėjo dešimt žmonių – fondo „Gerumo sparnai“ savanoriai, policininkai, vietos bendruomenės atstovai, apsiginklavę šepečiais, valymo priemonėmis.

Jonavos savivaldybė skyrė didelį sunkvežimį.

„Būstą kuopėme devynias valandas. Šiukšles teko vežti dviem reisais. Pamatęs mūsų triūsą senolis pats griebė skudurą ir ėmė plauti grindis“, – portalui lrytas.lt pasakojo L.Paklina.

Išvalius būstą „Gerumo sparnų“ vadovė padovanojo šeimininkui naują dujinę viryklę.

Senolis tikino, jog daugiau šiukšlių namuose nebekaups.

Tvarkytojai išvykdami patarė daugiabučio gyventojams stebėti, ar kaimynas vėl į namus neneša šiukšlių. Jei taip atsitiktų, vertėtų iš pat pradžių pabandyti senuką įtikinti mesti žalingą pomėgį, kol neprisikaupė nauja didžiulė atliekų krūva.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.