J.Krasnicko oponentai žino – politikas mėgsta kalbėti riebiai

Alytaus mero Jurgio Krasnicko žodžiai apie sup**tą Lietuvą gerokai nustebino Lietuvos žmones ir jo partijos kolegas. Tačiau tik ne Alytaus gyventojus ir vietinę virtuvę gerai žinančius politikus.

Č.Daugėla (dešinėje) nesistebi tokiais J.Krasnicko teiginiais.<br>Montažas
Č.Daugėla (dešinėje) nesistebi tokiais J.Krasnicko teiginiais.<br>Montažas
Daugiau nuotraukų (1)

Evelina Valiuškevičiūtė

Feb 10, 2015, 5:27 PM, atnaujinta Jan 13, 2018, 2:23 PM

Penktadienį į interneto svetainę „YouTube“ įdėtame įraše girdimi neva J.Krasnicko samprotavimai apie tai, kaip jis rado būdą apeiti sistemą ir pavogti ne vieną milijoną.

Pradėtas ikiteisminis tyrimas norint išsiaiškinti, kas paskleidė galimai sumontuotą J.Krasnicko pokalbio garso įrašą. Kaip tvirtina meras, įrašas sumontuotas iš įvairių jo kalbų ir neoficialių pokalbių.

„Perprato mechanizmus“

„Jeigu aš būčiau premjeras, tai rūpinčiausi Lietuva, – girdimas vyriškas balsas, bet netrukus nuskamba kiek netikėto turinio kalba: – Šiuo metu aš esu Alytaus meras ir rūpinuosi Alytumi. Už tuos pinigus, kuriuos man šiandien moka savivaldybė ir kurių aš negaliu nu**zdinti, nes padėta po padidinamuoju stiklu, tai nuoširdžiai pasakysiu STT ir FNTT, jie tegul ieško, kur aš bandysiu nu**zdinti. Aš manau, kad įstatymai ***jovi, perkami ir parduodami“, – girdima įraše.

„Aš perpratau mechanizmus ir manau: arba sėsiu, arba užsidirbsiu bent keturis milijonus iš karto, – toliau apie savo planus pasakoja vyriškis ir priduria: – Iš šitos sup**tos mero pozicijos...“

„Kiek aš galiu k**štis už tą sup**tą Lietuvą?“ – garso įraše retoriškai klausia vyras.

Kad politikas mėgsta pašnekėti riebiau, nėra paslaptis alytiškiams ir kitiems politikams. J.Krasnicko išsišokimai galėjo tapti puikiu įrankiu šantažui prieš rinkimus.

Politinių priešų netrūksta?

Kad Alytaus mero pareiškimai dažnai skamba aštriai, patvirtino buvęs jo partijos kolega ir anksčiau meru buvęs Česlovas Daugėla.

„Tą įrašą perklausiau bent tris kartus. Net neabejoju, kad ten J.Krasnicko žodžiai. O žiūrint į visą kalbos stilių, manau, kad jo šnekėta, nedrįsčiau net abejoti“, – sakė Č.Daugėla.

Sklando gandai, kad dabartinis Alytaus meras turi priešų, tarp jų yra ir pats Č.Daugėla. Kalbama, kad asmeninių nuoskaudų turėjo ir iš darbo atleista Alytaus teatro direktorė Laura Radzevičiūtė, su kuria Č.Daugėlą sieja artima draugystė.

„Beje, aš taip pat girdėjau šį dalyką. Aš tikrai niekada nedrįsčiau įrašinėti ir dėti tokių įrašų. Manau, kad daug yra piktų (ant J.Krasnicko. – Red.). Kai kurie partijos kolegos, kuriuos tiesiai šviesiai išdūrė. Šiaip būna daug ant vadovų piktų žmonių, o dar turint minty jo būdą, net neabejoju, kad yra prisišnekėjęs“, – sakė jis.

Č.Daugėla pasakojo, kad piktavaliai gali turėti net ne vieną garso įrašą, nes J.Krasnickas nepagalvoja, nei kur, nei kada kalba.

„Aš, juo dėtas, atsiprašyčiau, pasitraukčiau ir nusiraminčiau. Be to, atkreipiau dėmesį į komentarus. Vienas labai įdomus. Parašyta: „Nusiramink ir žiūrėk, kad daugiau nepasirodytų.“ Čia yra ištisi klodai. Žmonės, kurie tai padarė, nėra kvaili ir turi tą medžiagą“, – mąstė politikas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.