S.Paulikui gerą darbą padariusi teismo sekretorė nebus baudžiama

Teismo posėdžių sekretorė Rasa Zdanavičienė pripažinta padariusi tarnybinį nusižengimą, susijusį su Sauliaus Pauliko lygtiniu paleidimu iš įkalinimo įstaigos, pranešė Vilniaus miesto apylinkės teismo atstovė.

Sauliaus Pauliko lygtinio paleidimo dokumentų laiku į prokuratūrą neišsiuntusi teismo sekretorė nebus baudžiama.<br>B.Beinoravičiaus nuotr.
Sauliaus Pauliko lygtinio paleidimo dokumentų laiku į prokuratūrą neišsiuntusi teismo sekretorė nebus baudžiama.<br>B.Beinoravičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Feb 10, 2015, 9:49 AM, atnaujinta Jan 13, 2018, 3:51 PM

Kaip rašoma pranešime, Vilniaus miesto apylinkės teismo posėdžių sekretorė R.Zdanavičienė iš dalies pažeidė teismo posėdžių sekretoriaus pareigybės aprašymo reikalavimus, nurodančius, kad sekretorius privalo laiku išsiųsti neįsiteisėjusių procesinių dokumentų patvirtintas kopijas įstatyme numatytiems asmenims. Sausio pabaigoje paaiškėjo, kad prokuratūrai nebuvo išsiųstas teisėjo nutarties dėl nuteistojo S.Pauliko lygtinio paleidimo nuorašas.

Teismo posėdžių sekretorei drausminė nuobauda netaikyta, apsiribota pokalbiu ir pasiaiškinimu – teisme ji dirba nuo 1993-ųjų ir iki šiol nėra turėjusi jokių nuobaudų, o tarnybinė veikla už 2014-uosius metus buvo įvertinta gerai. Tai buvo pripažinta lengvinančiomis aplinkybėmis.

Teismo administracijos vertinimu, tokia priemonė iki šiol be nusižengimų dirbančiam valstybės tarnautojui yra pakankama, kadangi vien tarnybinio patikrinimo atlikimas, papildomų įpareigojimų nustatymas, darbinės veiklos kritika pasiekė tikslą – aktyvinti atsakingą pareigų vykdymą.

Pažymėtina, kad po šio įvykio Vilniaus miesto apylinkės teisme pirmininkės Loretos Braždienės pavedimu buvo nedelsiant įvykdytas teismo posėdžių sekretorių veiklos tarnybinis patikrinimas už 2014 m. rugsėjo 1 d. – 2015 m. sausio 30 d. laikotarpį. Patikrinimas vyko su tikslu išsiaiškinti, kaip teismo posėdžių sekretoriai vykdo Lietuvos Respublikos baudžiamojo proceso kodekso reikalavimus, susijusius su teismo procesinių dokumentų išsiuntimo terminų laikymusi bylose dėl lygtinio paleidimo.

Apibendrinus rezultatus paaiškėjo, kad šiuo klausimu teismo praktika nėra vieninga. Pastebėti netikslumai buvo aptarti teismo darbuotojų ir valstybės tarnautojų susirinkime. Patikrinimas bus pakartotas 2015 metų lapkričio mėnesį.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.