Policijai padėję kauniečiai gėdijasi

Kauno policija suskubo pasigirti: jos rėmėjas V.Krėvės prospekte sučiupo vagį, pasisavinusį iš kiosko dvi dėžutes sausainių.

Daugiau nuotraukų (1)

Arūnas Karaliūnas

Feb 12, 2015, 7:34 AM, atnaujinta Jan 13, 2018, 10:53 AM

Nusikaltimas nėra pats baisiausias, tačiau policijos rėmėją galima tik pagirti: žmogus neliko abejingas išgirdęs pardavėjos pagalbos šauksmą.

Paaiškėjo, kad šis vyriškis jau kelerius metus talkina Dainavos policijos komisariato pareigūnams, padėjo atskleisti ne vieną nusikaltimą ar administracinį teisės pažeidimą. Jis pats tikino jaučiąs pareigą prisidėti didinant savo vaikų saugumą.

Tai kas gi šis kasdienius žygdarbius atliekantis ir kitiems kauniečiams pavyzdį rodantis žmogus?

Pasak Kauno policijos vadovų, tai Tomas G. Jokios kitos informacijos pareigūnai apie šį vyriškį nesutiko atskleisti, nes esą jis pats nenori nieko daugiau apie save pasakoti.

Tačiau jeigu viešumos vengia net toks daug gerų darbų atlikęs policijos talkininkas, ką kalbėti apie kitus. Kažin kiek iš daugiau kaip pusės tūkstančio Kauno policijos rėmėjų išdrįstų apginti chuliganų talžomą žmogų?

Todėl nepalieka bloga nuojauta, kad daugumai policijos rėmėjų rūpi gauti tik šį statusą liudijantį pažymėjimą, kurį progai pasitaikius galima pakišti kelių policijos patruliui.

Beje, norinčiųjų tapti kelių policijos rėmėju Kaune yra bene daugiausia.

Tie šimtai popierinių rėmėjų atrodo įtartinai ir dėl to, kad Kaune sėkmingai tebedygsta Garliavos vadinamosios pedofilijos istorijos veikėjų subrandintos neapykantos policijai sėklos.

Juk pasipriešinimas pareigūnams dažnai vertinamas kaip kova su tariama blogio sistema, o talkinti jiems – lyg ir gėda. Kažkuo primena nerašytas kalėjimo taisykles.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.