Protų mūšyje – kuklios kandidatų į Vilniaus merus pajėgos

Tikras Vilniaus meras turi išmanyti savo miesto istoriją. Ne tik senojo miesto istoriją, bet ir dabartinio Vilniaus. Tai, kad mero posto kėdės siekiantis politikas nėra visiškas neišmanėlis, kandidatai į Vilniaus vadovo kėdę galėjo pademonstruoti „protmūšyje“. Į renginį ketvirtadienio vakarą atėjo ne visi kandidatai – iš dvylikos atvyko tik trys.

Kandidatai į Vilniaus merus galėjo sužavėti savo žiniomis.<br>V.Balkūno nuotr.
Kandidatai į Vilniaus merus galėjo sužavėti savo žiniomis.<br>V.Balkūno nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2015-02-12 20:14, atnaujinta 2018-01-13 08:51

Vilniaus klubas ir Vilniaus universiteto istorikų korporacija „Tilia“ surengė klausimyną apie Vilnių. Tiesa, kai kurie klausimai nebuvo vien apie Vilnių, tad reikėjo gerai palaužyti galvą.

Protų mūšyje dalyvavo Tautininkų sąjungos kandidatas Julius Panka, Lietuvos žaliųjų partijos iškelta kandidatė Indrė Kleinaitė ir mero posto siekiantis partijos „Lietuvos sąrašas“ kandidatas Naglis Puteikis.

Pateikiame kelis klausimus iš viktorinos, kurių atsakymus rasite teksto apačioje:

* „Jo senelio vardu pavadinta gimnazija Mažeikiuose, o jei eilinio vilniečio paklausime, kur galime jį rasti, jis mums nukreips į 34-u numeriu pažymėta namą Pamėnkalnio gatvėje. Kas jis yra?“

* Kas buvo pirmasis 1942 m. filmo „Casablanca“ variantas pagrindiniam vaidmeniui? Pirmajam negalėjus atlikti vaidmens, buvo pasirinktas Humprey Bogartas.

* Kuo 2009 metais Neries krantinei „nusikalto“ Vladas Urbonavičius?

* Jų tinklas tarpukario Vilniuje buvo gana gerai išplėtotas ir net reglamentuotas. Jų turgų buvo galima rasti Tilto, Odminių ir Totorių gatvėse. Tačiau, jeigu tai netenkina, tavęs visada lauks teta Ruzia Antakalnyje. Apie kokį tinklą čia kalbama?

* „Kadangi man teko laimė susipažinti su jo žmona, tai jau šiandien išsiųsime šios skulptūros Vilniuje nuotrauką!“, – pakiliai pažadėjo Vilniaus meras. Kieno nuotrauką žadėjo nusiųsti Vilniaus meras?

Atsakymai eilės tvarka: Tomas Venclova; Ronaldas Reiganas; „Krantinės arka“ arba Neries vamzdžiu; Viešnamių tinklas; Johno Lennono skulptūros iš smėlio nuotrauką.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.