Lietuvis apmulkino ir išjuokė internetinius sukčius iš Nigerijos

Lietuvis Karolis Žukauskas leidosi į ilgą susirašinėjimą su internetiniais sukčiais iš Nigerijos. Jam pavyko ne tik išsaugoti savo pinigus, bet ir pasilinksminti sukčius sėkmingai vedžiojant už nosies.

Nigerijos sukčiai leidosi vedžiojami už nosies ir fotografavosi su lietuvio siųstais užrašais.<br>Nuotr. iš asmeninio archyvo
Nigerijos sukčiai leidosi vedžiojami už nosies ir fotografavosi su lietuvio siųstais užrašais.<br>Nuotr. iš asmeninio archyvo
Daugiau nuotraukų (1)

Lina Bartkutė

Feb 13, 2015, 4:39 PM, atnaujinta Jan 13, 2018, 6:29 AM

Praėjus trejiems su puse metų nuo pirmosios lietuvio istorijos apie apkvailintus Nigerijos sukčius, komentarą parašė ir aukų ieškojo dar vienas Nigerijos atstovas, pasivadinęs daktaru.

Karolis dar kartą ryžosi patikrinti Nigerijos sukčių kantrybę ir bukumą. Beje, pasirodė, kad jų bukumas iš tiesų beribis.

Daktaras siūlė panaikinti visas problemas

Lietuviui teko susidurti su pačiu daktaru Sambola. Nigerijos pilietis teigė galintis išspręsti visas iškilusias problemas. Pasitelkus „Google“ vertėją laiške buvo išvardintos įvairios bėdos nuo buvusios meilės susigrąžinimo iki praturtėjimo.

Daktaras šiam apibūdinimui naudojo „Great spell caster“ (kaip pats Nigerijos atstovas išvertė pažodžiui – „Didžiosios rašybos ratuko“) terminą, kuris reiškia užkeikimo ir problemų panaikinimą. Beje, sielų daktaras į lietuvį visada kreipėsi „My child“ („Mano vaike“) ir rašė nerišlius tekstus.

Vėliau daktaras Sambola lietuviui atsiuntė visą sąrašą daiktų, kurie reikalingi užkeikimui panaikinti. Jame paminėtas baltas balandis, pelėdos akis, šikšnosparnio sparnas ir dar visokių keistenybių.

Užkeikimo panaikinimo kaina – 210 dolerių. Kas nenorėtų už tokią kainą gauti visą gėrybių rinkinį ir praturtėti? Todėl lietuvis leidosi į tolesnius susirašinėjimus.

Kvailino su nuotraukomis

Lietuvis pinigus kuo skubiau turėjo pervesti esą daktaro tarnui Adavbie Egbezienui Godwinui. Karolis pamelavo, kad „Western Union“ įtraukė Nigeriją į rizikingų valstybių sąrašą, todėl jie reikalauja patvirtinimo – asmens nuotraukos su lietuvio siųstu užrašu.

Daktaras Karoliui skubiai atsiuntė esą savo paso kopiją, kuri aiškiai patvarkyta „Paint“ programa. Lietuviui paaiškino, kad paso kopijos „Western Union“ nepripažįsta, jie reikalauja būtent asmens nuotraukos su anksčiau siųstu užrašu. Daktaras bandė derėtis dėl kitokių apmokėjimo būdų, tačiau lietuvis pamelavo, kad kitokių būdų Lietuvoje nėra, tik ši įstaiga.

Karoliui pasiūlius padidinti sumą už suteiktas paslaugas iki 250 dolerių, daktaras patikino, kad tikrai palauks ir jo tarnas padarys reikalingą nuotrauką. Esą pats daktaras sėdi kalnuose ir to negali atlikti.

„Dievai sėdi kalne su internetu, o jų vergai yra arčiau žemės, jie ir fotografuosis. Kaip netikėta ir girdėta iš praėjusios istorijos“, – juokavo K.Žukauskas.

Putomis išteptas veidas ir ilga kelionė

Atsiuntus vieną nuotrauką su anglišku užrašu ir kremu ištepliotu tarno veidu, lietuvis paaiškino, kad užrašas turi būti lietuviškas, kokį jis ir siuntė. Po 20 minučių tarno nuotrauka atsiųsta dar kartą. Lietuvis nusprendė išbandyti jų kantrybę ir parašė, kad „Western Union“ neįtiko putos ant veido, reikia nusivalyti. Nigerijos „daktarai" tuomet nieko neatsakė.

Lietuvis dar nusprendė pažaisti. Jis padirbėjo „Photoshop“ programa ir nusiuntė esą 300 dolerių „Western Union“ perlaidos patvirtinimą. Jis nusprendė pajuokauti ir sutartyje siuntėju nurodė: Karolis Winston Churchill Žukauskas iš Sukčių gatvės Kingdom of Lithuania. Lietuvis sumanė sukčius nusiųsti pinigų paimti į Nigerijos Akūrės miestą, esantį 4 valandos kelio nuo daktaro vietos. Po 4,5 valandos nigerietis atsakė, kad pinigų perlaidos negavo.

Perspėjo saugotis lietuvio

Lietuvis sugalvojo dar didesnį absurdą ir iš kito adreso nusiuntė laišką Nigerijos sukčiui. Esą Nigerijos pilietį anksčiau prakeikė pats Karolis Žukauskas ir kad daktaras bėgtų nuo jo kuo toliau. Neaišku, ar daktaras patikėjo atsiųstu laišku ir suprato, kad tyčiojamasi, bet tuomet jis atrašė lietuviui adresu, kuriuo jie visą laiką susirašinėjo, kad jis nėra pasiruošęs ir dievai Karolio nepabučiuos. Lietuvis jam atsakė, kad jis jį pabučiuos, ir tuomet sielų daktaras pradingo.

„Matyt, pasiekiau jo kantrybės arba bukumo dugną. Galbūt jis pradingo, nes bandė grįžti iš Akūrės į Lagosą. Tikiuosi, po pusketvirtų metų šiuo įrašu vėl pasinaudos koks bukesnis Nigerijos sukčius, tada vėl kokių naujų nuotraukų išsiderėsiu“, – juokaudamas šaipėsi K.Žukauskas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.