Jaunimas kviečia nupinti 250 000 trispalvių apyrankių Lietuvai

Mokinių ir jaunimo organizacijos kviečia originaliai paminėti artėjantį Lietuvos nepriklausomybės 25-metį ir nupinti 250 tūkst. trispalvių draugystės apyrankių – ryšėti patiems ir dovanoti Lietuvai. Trispalvė draugystės apyrankė – tai vienybės su Lietuva ženklas.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Feb 14, 2015, 6:10 AM, atnaujinta Jan 13, 2018, 5:35 AM

„Esate laimingi, nes gimėte laisvoje Lietuvoje. Tokioje Lietuvoje jūs ir užaugsite, jeigu būsite vieningi ir drąsūs. Jei didžiuositės tardami savo Tėvynės vardą. Šiandien trispalvę juostelę nešiojate ant savo riešo. Tegul šios trys spalvos atranda ypatingą vietą ir jūsų širdyje“, – skelbdama akcijos pradžią sakė jos globėja Prezidentė Dalia Grybauskaitė.

Jaunimas kviečia visus – mokinius, mokytojus, tėvus, visą visuomenę, taip pat užsienyje gyvenančius Lietuvos piliečius – aktyviai įsitraukti į akciją „Lietuvai ir man“, pinti geltonos žalios raudonos spalvų apyrankes, jas nešioti ir dovanoti kitiems.

„Tegu plinta šis džiaugsmo ir pasididžiavimo Lietuva virusas kuo plačiau. Visam pasauliui parodykime savo šalies vienybę“, – sakė Lietuvos moksleivių sąjungos atstovas Gediminas Goda.

Lietuvai dovanojamą draugystės apyrankę iki kovo 10 d. galima užrišti ant specialiai įrengtų Gediminaičių stulpų Nacionalinėje dailės galerijoje (Konstitucijos pr. 22, Vilnius). Visai Gediminaičių stulpų konstrukcijai papuošti iš viso reikės 250 tūkst. trispalvių juostelių.

Mokiniai ir mokytojai, ryšintys trispalves apyrankes, iki kovo 10-osios į muziejus bus įleidžiami nemokamai.

Muziejų sąrašą ir daugiau informacijos apie akciją rasite akcijos tinklalapyje www.lietuvaiirman.lt.

Registruokitės, dalyvaukite, dalinkitės!

Originalią akciją, simboliniu būdu sutelksiančią lietuvius visame pasaulyje, pasiūlė jaunoji karta, užaugusi su Nepriklausomybe. Akciją „Lietuvai ir man“ inicijavo keturios jaunimo organizacijos: Lietuvos moksleivių sąjunga, Mokinių parlamentas, Lietuvos studentų sąjunga ir Lietuvos jaunimo organizacijų taryba (LiJot).

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.