Per Užgavėnes Ribiškėse pakvipo kepta šerniena

To dar nebuvo. Vilniaus pakraštyje, už Liepkalnio, prie viešbučio „Campanile“ linksmai sužvigo ant iešmo kepamas šernas, vaikščiojo kaukėtos, bet draugiškai nusiteikusios pabaisos, amsėjo treniruotas policijos šuo.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2015-02-15 15:58, atnaujinta 2018-01-13 03:19

Tiesą sakant, šernas nežviegė, o tik linksmai čirškėjo ant iešmo. Ir ne jis buvo vienintelė Ribiškių bendruomenės staigmena į Užgavėnių šventę pakviestiems vilniečiams.

Ribiškėse prie viešbučio „Companile“ Užgavėnių šventės dalyviams buvo surengtas gražiausios kaukės konkursas, Kanapinio ir lašininio komandų žygis „Ribiškių vingiai" trasa, pirmųjų žibuoklių rinkimas ir kitos lietuvių karnavalinės šventės linksmybės.

Ne vien linksmybės – bendruomenė pakvietė ir policijos pareigūnus, kurie patarinėjo vaikams, kaip saugiai elgtis gatvėse, kinologai parodė šunų dresūros gudrybių, buvo renkamos aukos gausioms šeimoms.

„Šią švente mes norėjome atkreipti dėmesį į žavaus, parką primenantį“ bet primirštą Vilniaus kampelį“, – Užgavėnių šventės Ribiškėse iniciatorės, sodų bendrijos pirmininkė Vaiva Čaplikienė ir „Companile“ direktorė Inga Grajauskienė.

Rasų seniūnijos seniūnas Igorius Žuravliovas džiaugėsi, kad vietos bendruomenė aktyvi, stengiasi paįvairinti kasdienybę šventėmis, imasi iniciatyvos nelaukdama nurodymų iš viršaus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.