Veisiejuose – dviguba šventė

Sekmadienį Veisiejų miesto ir visos seniūnijos gyventojai į Valstybės atkūrimo dienai skirtą šventę „Teskamba vardas Lietuvos“ susirinko atnaujintuose, šviesiomis spalvomis nušvitusiuose kultūros namuose.

Daugiau nuotraukų (1)

Genovaitė Rafanavičienė

Feb 15, 2015, 8:46 PM, atnaujinta Jan 13, 2018, 2:54 AM

Po šv.Mišių padėję gėlių prie Nepriklausomybės paminklo jie į klebono Žydrūno Burnio pašventintus kultūros namus įžengė drauge, kai simbolinę įkurtuvių juostelę perkirpo Lazdijų rajono meras Artūras Margelis, bendrovės „LitCon“, atlikusios rekonstrukcijos darbus, direktorius Linas Piliponis ir rajono kultūros centro direktorius Arūnas Sujeta.

Salėje vos tilpo visi norintys pasiklausyti puikaus šventinio koncerto, kurį sukūrė patys veisiejiškiai – jauni ir pagyvenę šokėjai, dainininkai, muzikantai ir muzikos ansamblis „Ainiai“ iš Kauno.

Dvigubos šventės proga susirinkusius sveikindamas meras linkėjo puoselėt kultūrą ir vienybę, toleranciją vienų kitiems, nes kartu viską galima pasiekti, o stiprybė slypi vienybėje ar tai būtų kova už laisvę, ar kasdieniniai sunkumai.

Kultūros namų šeimininkams įteikdamas įkurtuvių „LitCon“ vadovas pasidžiaugė, kad šiai vienai didžiausių Lietuvos statybos ir inžinerinių darbų įmonei buvo suteikta galimybė prisidėti prie Veisiejams ir visam rajonui labai svarbaus objekto, ir palinkėjo čia smagiai leisti laisvalaikį repeticijose, susitikimuose ir koncertuose.

Kultūros namuose veikia ne tik penki šokių, liaudies muzikos, folkoro, teatro kolektyvai, kuriuos lanko 75 veisiejiškiai, bet ir daugiau kaip šimtą jaunų žmonių subūręs meno mokyklos skyrius.

Kultūros namų direktorė Lina Kvedaravičienė, čia dirbanti jau trisdešimt metų, teigė, jog dar niekada tai gerai nebuvo.

Veisiejuose ne tik kultūros namai atnaujinti – apšiltinti, pakeistas stogas, vandentiekio ir kanalizacijos, šildymo, ventiliacijos sistemos, katilinė, nupirkti nauji baldai, o įkurtuvių proga savivaldybė pradžiugino ir nauju pianinu.

Atnaujinti šaligatviai centre, Santarvės ir Aukuro aikštėse, kur atsidaro naujų suoliukų, šiukšliadėžių, gėlių klombų, modernizuotas apšvietimas, atnaujintas paminklas ir medinės skulptūros, aukuras, laiptai, automobilių stovėjimo aikštelė.

O šalia kultūros namų prie ja parko teritorijoje įrengta vaikų žaidimų aikštelė su žaidimų įrenginiais ir treniruoklių zona.

Veisiejiškiai ketvirtieji, paskutiniai, šventė pabaigtuves bendro projekto su Kapčiamiesčio, Krosnos ir Serijų bendruomenėmis, kurioms sukurta daug gražesnė aplinka ir patogesnė infrastruktūra. Todėl šios vietovės tapo patrauklesnės ir turistams, taip pat investuotojams.

Daugiau kaip trijų milijonų eurų vertės viso projekto darbus atliko konkursą laimėjusi bendrovė „LitCon“.

Šiai Vidaus reikalų ministerijos administruojamai Sanglaudos veiksmų skatinimo programos priemonei 2,6 milijono eurų buvo skirta iš Europos Sąjungos fondų. Kita dalis – valstybės ir savivaldybės lėšos.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.