Litus kūręs dailininkas gyvenimo saulėlydį pasitiko badaudamas

Lietuviškus pinigus – litus, talonus – kūręs dailininkas Raimondas Miknevičius senatvę pasitiko kišenėje neturėdamas nei skatiko. Ligų kamuojamą, artimųjų neturintį senolį atsisakė gydyti medikai. O kai nebeliko pinigų būstui ir ėmė kauptis skolos, realybę sunkiai suvokiantis pensininkas pateko į teismų ir antstolių mėsmalę. Negana to, paaiškėjo, kad jis nebeturi teisės gyventi bute, kuriame praleido didžiąją dalį savo gyvenimo.

Daugiau nuotraukų (1)

Aušrinė Ionovienė („Lietuvos ryto" televizija)

Feb 16, 2015, 10:32 PM, atnaujinta Jan 13, 2018, 12:57 AM

Nežinia, kuo visa tai būtų pasibaigę, jei ne dailininko studentai ir bičiuliai, kurie, sužinoję apie jo nelaimes, ne tik sumokėjo skolas, bet ir suteikė pastogę.

„Jis turbūt mėnesį miegojo sėdėdamas prie stalo, atsirėmęs alkūnėmis. Visur buvo pragulos, nes vandens pilnų „dramblio“ kojų nepanešė“, – pasakojo R.Miknevičiaus globėja Margarita Jankauskaitė.

Artimųjų neturintis 78 metų dailininkas, kaip pasakoja jį pažįstantys žmonės, visuomet buvo kuklus, gyveno dėl studentų, dailės, pagalbos neprašė. Bet vieną dieną neištvėrė.

Daugiau apie dailininko likimą žiūrėkite vaizdo reportaže.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.