Nemenčinės policininkams – nemalonumai dėl neiškeltos vėliavos

Vilniaus apskrities vyriausiajame policijos komisariate antradienį pradėtas tarnybinis patikrinimas, per kurį bus bandoma išsiaiškinti, kaip nutiko, kad minint Vasario 16-ąją Nemenčinės policijos nuovados pareigūnai prie nuovados pastato pamiršo iškabinti valstybės vėliavą.

Vasario 16-ąją prie Nemenčinės policijos nuovados valstybės vėliavos nebuvo.<br>Algio I. nuotr.
Vasario 16-ąją prie Nemenčinės policijos nuovados valstybės vėliavos nebuvo.<br>Algio I. nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Andrius Vaitkevičius

2015-02-17 13:12, atnaujinta 2018-01-12 23:36

Kad prie Nemenčinės policijos nuovados minint Vasario 16-ąją nėra iškabintos vėliavos, dėmesį atkreipė pirmadienį pro šalį važiavęs vilnietis Algis I. Pats daug metų ištarnavęs policijoje, vyras tvirtina pasijutęs nejaukiai.

„Pasidarė apmaudu. Visur kabo vėliavos, čia pat „Maxima“ išsikėlusi, o miestelio centre policija – be vėliavos“, – sakė vyras.

Tai, kad Nemenčinės policininkai pamiršo iškelti vėliavą, Algis I. pastebėjo maždaug vidurdienį. Tačiau ir pavakare vėliavos prie Nemenčinės policijos nuovados niekas nepasirūpino iškelti.

Pradėtas tarnybinis patikrinimas

Vos savaitę Nemenčinės policijos nuovadai vadovaujantis Stanislavas Voicechovskis antradienį iš ryto lrytas.lt pripažino, kad vėliava prie jo vadovaujamos nuovados iš tiesų nebuvo iškelta.

„Nuo pat ryto jau domiuosi ta situacija. Bet kol kas negaliu pasakyti, dėl ko taip įvyko. Aiškinamės“, – sakė nuovados viršininkas.

Vilniaus rajono policijos komisariato, kuriam pavaldi Nemenčinės policijos nuovada, viršininkas Arvydas Sinis iš karto po pietų teigė, kad Vilniaus apskrities VPK pradėjo tarnybinį patikrinimą, per kurį ir turi paaiškėti, kas kaltas dėl pamirštos vėliavos.

„Penktadienį mes komisariate paminėjome Nepriklausomybės dieną, po minėjimo buvo duoti visi nurodymai. Bet vis tiek kažkas apsižioplino. Dabar pradėtas tarnybinis patikrinimas ir bus išsiaiškintos visos aplinkybės“, – sakė A.Sinis.

Pasak Vilniaus rajono PK viršininko, pirmadienį iš ryto Nemenčinės policijos nuovada nedirbo, pareigūnai darbuotis pradėjo tik antroje pamainoje. Tačiau tai jų nuo atsakomybės negali atleisti. Pagal įstatymą, vėliava privalo būti keliama iš ryto.

Už valstybės vėliavos neiškėlimą, kai to reikalauja įstatymas, numatyta administracinė atsakomybė. A.Sinis pripažįsta, kad įstatymą teks vykdyti ir kažkam bus surašytas administracinio teisės pažeidimo protokolas ir skirta bauda.

„Administracinė teisena tikrai bus pradėta. Kam – čia jau kitas klausimas. Dar reikia aiškintis. Visus tuos klausimus spręs Vilniaus apskrities VPK Vidaus tyrimų skyrius. Kad viskas būtų objektyvu, mes tyrimo nevykdysime“, – sakė Vilniaus rajono PK viršininkas.

Gresia bauda ir tarnybinė nuobauda

Vilniaus apskrities VPK Vidaus tyrimo skyriaus viršininkė Daiva Britovienė antradienį po pietų irgi patvirtino, kad dėl neiškeltos vėliavos yra pradėtas tarnybinis patikrinimas ir bus sprendžiama dėl administracinės teisenos.

„Reikės aiškintis, kas, kaip ir už ką yra atsakingas, ir tada priimsime sprendimą. Manau, kad šiuo atveju tarnybinis patikrinimas ir administracinė teisena bus vykdoma paraleliai“, – sakė D.Britovienė.

Vidaus tyrimo skyriaus vadovė pripažįsta, kad siekiant objektyvumo Vilniaus r. policijos komisariate, kuriam pavaldi ir Nemenčinės policijos nuovada, nei administracinis pažeidimas, nei vidaus patikrinimas negali būti atliekamas.

Lietuvos administracinių teisės pažeidimų kodeksas numato, kad už valstybės vėliavos iškėlimo nustatytos tvarkos pažeidimą valstybės ir savivaldybių institucijų bei įstaigų administracijos vadovams gresia bauda nuo aštuonių iki septyniolikos eurų.

Kokia tarnybinė nuobauda bus skirta Nemenčinės policijos nuovados pareigūnams, pamiršusiems iškelti vėliavą, paaiškės tik pasibaigus tarnybiniam patikrinimui.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.