Prezidentės patarėja: „Žaliojo tilto žali žmogeliukai serga“

Praėjusią savaitę vėl buvo sprendžiamas Žaliojo tilto skulptūrų likimas. Po ilgų diskusijų vis tik nuspręsta, kad šios skulptūros nebus išbrauktos iš Kultūros vertybių registro ir taip sostinės valdžiai užverta galimybė skulptūras nuo tilto nuimti ir jų nebegrąžinti.

Nuspręsta Žaliojo tilto skulptūrų nenukelti, bet jas restauruoti.<br>D. Umbraso nuotr.
Nuspręsta Žaliojo tilto skulptūrų nenukelti, bet jas restauruoti.<br>D. Umbraso nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Feb 17, 2015, 8:25 AM, atnaujinta Jan 13, 2018, 12:34 AM

Vyriausioji prezidentės patarėja vidaus politikos klausimais Virginija Būdienė „Žinių radijo“ laidoje „Pozicija" teigė, kad net ir po tokio sprendimo, būtina kuo greičiau pasirūpinti paminklų būkle ir praeivių saugumu.

„Einant per Žaliąjį tiltą akivaizdu, kad Žaliojo tilto žalieji žmogeliukai serga. Jie suskeldėję, apmusiję, juk tai kelia pavojų ir praeiviams. Šiuos žmogeliukus reikia gydyti. Dar pernai gautas leidimas restauracijai, tad vaistai yra. Skulptūras reikia restauruoti nukeliant, o paskui viskas pagal numatytą tvarką“, – kalbėjo V. Būdienė apie daug diskusijų keliančių skulptūrų likimą.

Į klausimą, ar prezidentė pasisako už tilto skulptūrų nukėlimą, jos patarėja atsakė: „Prezidentė yra už tai, kad skulptūros nekeltų pavojaus žmonėms.“

V. Būdienės teigimu, artėjant Lietuvos Nepriklausomybės šimtmečio sukakčiai, planuojama įamžinti šią datą paminklais mūsų tautos patriarchams: „Vasario 16-osios nešvęstume, jei 1918-aisisiais nebūtų buvęs pasirašytas Nepriklausomybės aktas. Prezidentės nuomonė yra vienareikšmiška, mūsų garbės reikalas pastatyti paminklus Jonui Basanavičiui ir Antanui Smetonai. Taip pat užsiminta, kad iki šios datos minėjimo 2018-aisiais turi būti sutvarkyta Lukiškių aikštė.“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.