Priskaldyk skandalų ir gausi ordiną

Daugelio keiksnotas buvęs energetikos ministras A.Sekmokas, kurį dabartinė valdžia net už grotų grasino įkišti, jau kelinta diena švytėte švyti. O kaip kitaip – juk didžioji šio konservatoriaus užtarėja neklystančioji prezidentė D.Grybauskaitė užkabino jam Vytauto Didžiojo ordino Karininko kryžių.

Daugiau nuotraukų (1)

Artūras Jančys

Feb 19, 2015, 7:28 AM, atnaujinta Jan 12, 2018, 6:53 PM

Vadovaudamas Energetikos ministerijai A.Sekmokas buvo galvos skausmas net jo tuomečiam šefui konservatorių premjerui A.Kubiliui, bet visagalei D.Grybauskaitei tai nė motais, todėl ji apdovanojo buvusį ministrą už strateginės reikšmės projektų įgyvendinimą. Už ką, už ką?

Ar už tai, kad į kairę ir dešinę buvo dalijami leidimai statyti saulės energijos elektrines? Jei naujoji Vyriausybė nebūtų laiku susizgribusi, iš mokesčių mokėtojų kišenės būtų išmelžta dešimtys milijonų eurų.

O gal A.Sekmokas kryžių gavo už tai, kad jo vadovauta Energetikos ministerija rengiant iki šiol ūkanose skendintį naujos atominės elektrinės statybos projektą tik už vieną susitikimą su užsienio konsultantais (pietus restorane?) atseikėjo 10 milijonų litų (beveik 3 mln. eurų)?

Gal patriotiškos dešiniųjų Vyriausybės itin patriotiškai nusiteikęs buvęs ministras nusipelnė ordino, nes dosniai kišo milijonus rusų kapitalo kompanijai NUKEM, kuri beveik 5 metams užvilkino Ignalinos atominės elektrinės uždarymo darbus?

O kur dar šimtai milijonų tuomečių litų, kuriuos A.Sekmoko išmintingai vadovaujamos energetikos bendrovės panaudojo ne pagal paskirtį?

Viską į vieną vietą sudėjus tampa daug aiškiau, kaip iš oligarchus ir kyšininkus ūdijančios prezidentės rankų gauti blizgantį kryžių – tiesiog prieš ją priklaupti ir kuo platesniais mostais leisti valstybės pinigus.

Kai kas dar prisimena tuos laikus, kai kilogramą dešros nugvelbęs sėsdavo cypėn, o vagonų ešeloną į šoną nuvairavęs Lenino ordiną gaudavo. Kas pasikeitė per kelis laisvės dešimtmečius?

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.