Pretendentų į Kauno merus palydoje – net ir šunys

Po rinkimų į Kauno mero postą žmonių akys kryps ne tik į naująjį miesto vadovą, bet ir jo palydą. Ar turėsime pirmąją miesto ponią, o gal net poną? Kandidatai atskleidė, kas juos lydėtų į oficialius priėmimus ir su kuo jie valso ritmu suktųsi pobūviuose.

V.Matijošaičio šuo.<br>M.Patašiaus nuotr.
V.Matijošaičio šuo.<br>M.Patašiaus nuotr.
„Vieningo Kauno“ kandidatas 57 metų Visvaldas Matijošaitis.<br>M.Patašiaus nuotr.
„Vieningo Kauno“ kandidatas 57 metų Visvaldas Matijošaitis.<br>M.Patašiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Iveta Skliutaitė („Lietuvos rytas“)

Feb 21, 2015, 4:00 AM, atnaujinta Oct 9, 2017, 2:07 AM

Protokolas nenurodo, su kuo meras privalo rodytis viešumoje. Tačiau antrąją pusę turinčios miesto galvos, į oficialius renginius ir neformalius viešus vakarėlius lydimos meilužės ar meilužio, neišvysime.

Kauno mero posto siekiantys 15 kandidatų viešumoje žada rodytis ne tik su sutuoktiniais. Į priėmimus ir pobūvius juos lydėtų vaikai, kolegos, bičiuliai, patarėjai ir net šunys.

Derina darbą ir pareigas

Prieš 14 metų tuometinio Kauno mero Eriko Tamašausko palydove viešumoje buvo žmona Gražina, kuri prieš kelerius metus mirė nuo ligos. Jeigu po šių rinkimų Lietuvos laisvės sąjungos (liberalų) kandidatas imtųsi Kauno vairo, jam draugiją palaikytų trečioji žmona, 39 metų reklamos specialistė Indrė.

„Per inauguraciją ir kitus svarbius renginius šalia manęs būtų ne kas kitas, o žmona“, – sakė 57 metų E.Tamašauskas.

Paklaustas, su kuo rodytųsi viešumoje, jeigu juo patikėtų rinkėjai, „Vieningo Kauno“ kandidatas 57 metų Visvaldas Matijošaitis šmaikštavo: „Jus pakviesiu į palydą. Ar tinka?“

Beveik prieš dvejus metus per nelaimingą atsitikimą žmonos Irenos netekęs V.Matijošaitis viešumoje rodosi vienas, su sūnumi Dainiumi arba augintine – kalyte Broške. Su šunimi, ten kur dera būti gyvūnams, vyras drįstų pasirodyti net ir tapęs meru.

Dabartinį Kauno merą 39 metų Andrių Kupčinską, kurį vėl iškėlė Tėvynės sąjunga–Lietuvos krikščionys demokratai, ir po rinkimų į priėmimus ir pokylius lydėtų 39-erių žmona Jurgita, Kauno socialinių paslaugų centro direktoriaus pavaduotoja.

„Žmona mane lydi į daugelį renginių. Žinoma, jai tenka derinti darbą ir visuomenines pareigas“, – kalbėjo meras.

Šalia stovėtų penktoji žmona

Nors partijos „Tvarka ir teisingumas“ kandidatę 52 metų Aušrą Ručienę renginiuose galima išvysti ir šalia gerokai jaunesnių vyrų, moteris tvirtino, jog tai – partijos bičiuliai.

„Esu į kelis renginius nuėjusi su kolegomis ar seserimi, tačiau dažniausiai mano palydovas būna vyras“, – apie aštuoneriais metais vyresnį vyrą, Seimo narį Rimą Antaną Ručį sakė politikė.

42 metų socialdemokratę Orintą Leiputę renginiuose matome vieną. Tačiau moteris sakė, jog jeigu taptų mere, išvystume Vilniuje gyvenantį trylika metų vyresnį jos gyvenimo draugą – vadybininką Arūną Butkų. „Jeigu tapčiau mere, galvotume apie gyvenimą Kaune“, – sakė O.Leiputė.

Jeigu miestą valdytų visuomeninio rinkimų komiteto „Kaunas – kitokia Lietuva“ kandidatas 62 metų Kęstutis Pūkas, šalia jo stovėtų 25-eriais metais jaunesnė jo penktoji žmona Lina. Moteris šiuo metu vadovauja vyro įkurtoms radijo stotims ir televizijai.

„Lina mielai mane lydėtų“, – neabejojo prieš 7 metus vedęs K.Pūkas.

Svainės į priėmimus nesivestų

Liberalų sąjūdžio iškeltas 55 metų Rimantas Mikaitis mero regalijas jau pasimatavo prieš 4 metus. Politiko žmona Giedrė tuomet šalia vyro per oficialius susibūrimus būdavo retokai.

Net į teatrą meras kartais vaikščiojo su kaimyno žmona. R.Mikaitis neslėpė, jog tuo metu G.Mikaitienė dirbo sostinėje, o per renginius šalia jo kartais būdavo kaimynystėje gyvenanti svainė, žmonos sesuo Rasa Krėpštienė.

Jau kurį laiką 49 metų G.Mikaitienė dirba Kaune ir vadovauja Ryšių istorijos muziejui. Jeigu liberalas vėl taptų meru, kaimyno žmonos nesivedžiotų. Jį lydėtų Giedrė, su kuria jis susituokė prieš 27 metus.

Kai Kovotojų už Lietuvą sąjungos kandidatas 69-erių Vytautas Šustauskas prieš 15 metų buvo Kauno meru, tuometinę jo žmoną Nijolę viešumoje matėme nedažnai. „Nijolės neslėpiau. Tik kad ji eiti su manimi į priėmimus norėjo tik iš pradžių. Vėliau ją pasivadinti buvo sunku“, – tikino pretendentas.

Jeigu pavyktų susigrąžinti Kauno vairą, vyras neabejojo, kad dabartinė gyvenimo draugė pardavėja Jolanta, kuriai 48-eri, jį visur lydėtų. „Kartu esame dešimtmetį. Net neabejoju, kad Jolanta per priėmimus būtų šalia“, – įsitikinęs V.Šustauskas.

Turi buvimo viešumoje patirties

Šalia 55 metų Vydo Gedvilo – Darbo partijos kandidato – priėmimuose ir pobūviuose matome 8 metais jaunesnę antrąją žmoną Jolantą, kuri dirba M.Romerio universitete.

Moteris spėjo įgyti buvimo viešoje erdvėje patirties: V.Gedvilą lydėti pradėjo tada, kai šis vadovavo Seimui, o ji buvo jo širdies draugė. Pora susituokė 2013 metų gegužę. Kai V.Gedvilas tapo Seimo vicepirmininku, žmona nenustojo rodytis šalia jo.

„Jeigu reikėtų, įkalbinčiau gyvenimo draugę rodytis viešumoje“, – tikino Respublikonų partijos atstovas 53 metų Artūras Tepelys. Anksti našliu tapęs vyras su 29 metų manikiūro meistre Aiste Bacevičiūte drauge jau daugiau nei dešimt metų.

„Gintauto Labanausko komandos „Dirbam Kaunui“ kandidato 51 metų G.Labanausko nuolatinė palydovė – odontologė žmona Raimonda.

„Žinoma, kad tapęs meru į svarbius priėmimus eičiau su žmona. Jeigu ji negalėtų, draugiją palaikytų sūnus Vytautas“, – kalbėjo pretendentas.

Komiteto „Kaunas plius Puteikis“ kandidatas Eligijus Dzežulskis–Duonys neabejojo, kad jeigu jam pavyktų tapti meru, šalia matytume bendraamžę žmoną Juditą. Humanitarinių mokslų daktarė J.Dzežulskienė Kauno technologijos universiteto studentus iš užsienio moko lietuvių kalbos ir kultūros.

Į palydą pasiimtų dukterį

Lietuvos žaliųjų ir valstiečių sąjungos atstovė 32 metų Kristina Juozapavičiūtė prisipažino, jog vieno asmens, kuris ją, kaip merę, lydėtų – kol kas nėra. „Nenutiktų nieko blogo, jeigu visur lydėtų kolegos“, – sakė kandidatė.

Partijos „Jaunoji Lietuva“ kandidatas 56 metų Stanislovas Buškevičius neslėpė: dešimtimi metų jaunesnė žmona Jūratė viešumą ne itin mėgsta. Vargu ar psichologe dirbančią ir Vilniuje gyvenančią moterį išvystume net tuo atveju, jei S.Buškevičius matuotųsi mero regalijas. O štai 21 metų politiko duktė Agnė šalia tėvo mero galėtų būti nuolat.

Lietuvos muzikos akademijoje studijuojančiai A.Buškevičiūtei patinka priėmimai, susitikimai, įvairios ceremonijos ir vakarėliai.

Profesinių sąjungų centro kandidatas Kęstutis Juknis tikino, jog į pobūvius ir į įvairius renginius jį lydėtų bendraamžė žmona Giedrė, dirbanti Kauno rajono savivaldybėje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.