Vokietijos generolas nuramino J. V. Žuką dėl šarvuočių

Lietuvos kariuomenės vadas

Vokietijos dienraštis „Die Welt“ sekmadienį pranešė, esą Berlynas nepatenkino Lietuvos prašymo aprūpinti jos ginkluotąsias pajėgas moderniomis šarvuotosiomis kovos mašinomis.<br>AOP nuotr. iš archyvo
Vokietijos dienraštis „Die Welt“ sekmadienį pranešė, esą Berlynas nepatenkino Lietuvos prašymo aprūpinti jos ginkluotąsias pajėgas moderniomis šarvuotosiomis kovos mašinomis.<br>AOP nuotr. iš archyvo
Daugiau nuotraukų (1)

BNS ir lrytas.lt inf.

2015-02-23 14:59, atnaujinta 2018-01-12 13:48

Per pokalbį telefonu Vokietijos kariuomenės vadas „išreiškė susirūpinimą dėl žiniasklaidoje pasirodžiusios klaidinančios informacijos ir asmeniškai patikino, kad Vokietijos gynybos ministerija šiuo klausimu nėra priėmusi jokių sprendimų“, BNS sakė Lietuvos kariuomenės vado atstovas spaudai kapitonas Mindaugas Neimontas.

Lietuvos krašto apsaugos ministerija skelbė, kad Vokietijos bendrovė „Krauss-Maffei Wegmann“ yra viena iš dešimties potencialių tiekėjų, Lietuvai pasiūliusi savo šarvuočius. Lietuvos valdžia teigia, kad tiesiogiai su Vokietijos Vyriausybe nesidera ir neplanuoja to daryti.

Vokietijos dienraštis „Die Welt“ sekmadienį pranešė, esą Berlynas nepatenkino Lietuvos prašymo aprūpinti jos ginkluotąsias pajėgas moderniomis šarvuotosiomis kovos mašinomis, argumentuodama, kad ta technika reikalinga Vokietijos kariuomenei.

Pėstininkų kovos mašinų projekto vadovas pulkininkas Romualdas Petkevičius BNS sekmadienį sakė, kad kol kas Lietuva tik analizuoja visus gautus dokumentus ir „jokių papildomų užklausimų nei Vokietijos Vyriausybei, nei pačiai kompanijai dėl pėstininkų kovos mašinų nėra išsiuntusi“.

Vyriausybių lygiu Lietuva su Vokietija derasi dėl savaeigės artilerijos pabūklų. Krašto apsaugos ministras Juozas Olekas praėjusią savaitę Vokietijos Vyriausybės atstovui išsakė pageidavimą įsigyti šarvuotas haubicas „PzH 2000“, tačiau galutinio atsakymo negavo.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
Gyvai: ekonomikos apžvalga apie iššūkius ir ateities perspektyvas