Jauniesiems Klaipėdos talentams skirs dar didesnes stipendijas

Pernai klaipėdiečiai pirmą kartą rinko jaunąjį talentą: balsų daugumą pelniusiai pianistei Adelei Daunoravičiūtei atiteko pirmoji „Švyturio Klaipėdos ateities“ stipendija – dvylika tūkstančių litų. Šiemetinė stipendija bus dar didesnė – 4 tūkst. eurų.

Daugiau nuotraukų (1)

Aušra Pilaitienė

Feb 24, 2015, 4:44 PM, atnaujinta Jan 12, 2018, 10:39 AM

„Ši stipendija man buvo ne tik svarbus ir malonus miestiečių įvertinimas, bet ir gera finansinė paspirtis bei įpareigojimas tinkamai atstovauti Klaipėdai ir ją garsinti. Galėjau koncertuoti ne tik Lietuvoje, bet ir užsienyje. Pernai spalį dalyvavau prestižiniame konkurse „American Protege“ – muzikos talentų kategorijoje laimėjau pirmąją vietą ir specialųjį komisijos prizą. Šių metų gegužę antrą kartą vyksiu koncertuoti į Niujorką, į „Carnegie Hall“ salę, tačiau šįkart mano pasirodymas bus solinis“, – džiaugėsi Klaipėdos Stasio Šimkaus konservatorijos ir Klaipėdos universiteto Menų fakulteto absolventė, įvairių konkursų laureatė A.Daunoravičiūtė.

Pernai kartu su Kristina Budvytyte ji sėkmingai pasirodė Maskvoje vykusiame tarptautiniame Adolfo ir Michailo Gotlibų fortepijoninių ansamblių konkurse ir grįžo su apdovanojimais.

Bendrovė „Švyturys-Utenos alus“ ir toliau rems įvairias uostamiesčio sporto, socialines ir kultūros iniciatyvas. Pernai parama Klaipėdai padidėjo dvylika procentų ir siekė 231 tūkst. eurų.

Prieš trejetą metų įkurtas „Švyturio kilmės labdaros fondas“ skiria pinigų Klaipėdos laivų paradui, Švyturių dienai, Metų klaipėdiečių rinkimams, Pilies džiazo festivaliui, paramos sulaukia krepšinio komanda „Neptūnas“, Vlado Garasto taurės turnyras.

„Šiemet nusprendėme didinti „Švyturio“ skiriamą dalį Klaipėdai remti – tam atiteks vienas euro centas vietoj ankstesnių trijų lito centų nuo kiekvieno parduodamo „Ekstra“ butelio. Tad mūsų bendrovės parama uostamiesčiui didėja trylika procentų“, – sako bendrovės vadovas Rolandas Viršilas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.