Jaunieji Sūduvos talentai garsina Marijampolę ir Lietuvą

Marijampolėje antrą kartą iškilmingai buvo pagerbti ir apdovanoti

Marijampolietis K.Samuolis (antras iš kairės)iš gamtos mokslų olimpiados Argentinoje parsivežė bronzos medalį.<br>K.Samuolio asm. archyvo nuotr.
Marijampolietis K.Samuolis (antras iš kairės)iš gamtos mokslų olimpiados Argentinoje parsivežė bronzos medalį.<br>K.Samuolio asm. archyvo nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Loreta Juodzevičienė

Feb 25, 2015, 7:10 PM, atnaujinta Jan 12, 2018, 7:25 AM

Marijampolės savivaldybės vadovai šalies ir tarptautinių olimpiadų, konkursų nugalėtojams bei jų mokytojams įteikė atminimo dovanų, padėkojo už lavinamus gabumus ir palinkėjo siekti dar daugiau, neužmigti ant laurų.

Bene daugiausia mokslo talentų praėjusiais metais sužėrėjo Marijonų gimnazijoje.

Dvyliktokas Ignas Kriaučiūnas (mokytoja Laimutė Guogienė) Lietuvos geografijos olimpiadoje laimėjo pirmąją vietą; vienuoliktokas Tadas Žaliauskas (mokytojas Alvydas Beinakaraitis) respublikinėje matematikos olimpiadoje buvo trečias.

Devintoko Kristijono Samuolio pasiekimai bene patys įspūdingiausi. Gimnazistas iš Argentinoje vykusios tarptautinės gamtos mokslų olimpiados parsivežė bronzos medalį (mokytojos Rasa Motūzaitė, Irena Rakutienė, Jūratė Žiūrienė).

Pastarojoje olimpiadoje dalyvavo dar vienas marijampolietis iš Šv.Cecilijos gimnazijos. Dešimtokas Otas Tumelis (mokytoja Lolita Paliulienė) užėmė garbingą šeštą vietą.

Rygiškių Jono gimnazijos vienuoliktokas Julius Naktinis (mokytoja Danutė Petkevičienė) tapo Lietuvos mokinių biologijos olimpiados nugalėtoju.

R.Stankevičiaus pagrindinės mokyklos pedagogės Irenos Ūkelienės auklėtinis šeštokas Danielius Povilaitis epistolinio rašinio konkurse buvo trečias.

Mokslo talentu buvo pripažinta ir Mokolų pagrindinės mokyklos moksleivė Monika Lekeckaitė, respublikinėje 4–5 klasių moksleivių matematikos olimpiadoje laimėjusi pirmąją vietą. Monikos mokytoja – Teresė Mickevičienė.

Gausiausias apdovanotųjų būrys – jaunieji muzikantai, puikiai pasirodę tarptautiniuose konkursuose ne tik Lietuvoje, bet ir Lenkijoje, Latvijoje.

Marijampolės muzikos mokyklos antrokas Justinas Pliskus (fortepijonas) laurus skynė net šešiuose konkursuose (mokytoja Giedrė Stanionienė).

Daugiausia apdovanojimų pelnė 30 metų jaunuosius talentus ugdančios muzikos mokytojos Danos Žemaitienės mokiniai.

„Laimėjimas konkurse yra įrodymas, jog mokytojas myli savo darbą“, – teigė D.Žemaitienė, padėkojusi ir savo mokiniams, ir jų tėvams, be kurių pagalbos būtų neįmanoma dalyvauti įvairiuose konkursuose.

Marijampolės meras Vidmantas Brazys jauniesiems talentams palinkėjo: „Nepamirškite skaityti. Ateis laikas, kai mes gailėsimės, kad viską atidavėme kompiuteriams“.

Seimo narys Albinas Mitrulevičius K.Samuoliui, iš olimpiados Argentinoje į Marijampolę parvežusiam bronzos medalį, padovanojo vardinį laikrodį. Kristijonui ir jo mokytojoms įteikė padėkos raštus bei jauniesiems talentams, jų pedagogėms padovanojo išvyką į Kauno muzikinį teatrą.

Beje, pastarajam vadovauja talentingas menininkas iš Marijampolės, mokęsis šio miesto muzikos mokykloje, Benjaminas Želvys.

Marijampolės vardą garsina ir Dainos Misiukevičienės vadovaujama šokio grupė MM. Jaunosios šokėjos tarptautiniame baleto ir šiuolaikinio šokio konkurse „Allegro 2014“ užėmė pirmąją vietą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.