Lietuvą pasiuntęs Alytaus meras demonstruoja teisinį neišprusimą

Dėl riebių keiksmažodžių ir žadamo nup...dinti milijono išgarsėjęs Alytaus meras Jurgis Krasnickas demonstruoja teisinį neišprusimą – jis reikalauja, kad Vyriausioji rinkimų komisija (VRK) ir Generalinė prokuratūra jam paaiškintų, kodėl jo atžvilgiu pradėtas ikiteisminis tyrimas, jei jis turi teisinę neliečiamybę.

J.Krasnickas supyko, kad jo atžvilgiu pradėtas tyrimas, ir galvoja esąs neliečiamas.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
J.Krasnickas supyko, kad jo atžvilgiu pradėtas tyrimas, ir galvoja esąs neliečiamas.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Asta Kuznecovaitė

Feb 26, 2015, 1:12 PM, atnaujinta Jan 12, 2018, 5:31 AM

„Nepaisant apie mane skleidžiamų įvairių pasakų ir paviešintos mano nenorminės leksikos, aš esu kandidatas savivaldybių tarybų rinkimuose, kuriam įstatymu garantuojama teisinė neliečiamybė.

Kaip ir kitų kandidatų atveju, teisinis persekiojimas galėtų prasidėti tik tuo atveju, jeigu Vyriausioji rinkimų komisija panaikintų mano teisinį imunitetą. To nėra padaryta. Nepaisant to, baudžiamasis persekiojimas, bent sprendžiant iš įvairių pareiškimų žiniasklaidoje, pradėtas.

Jeigu taip yra iš tiesų, anaiptol ne retoriškai, bet labai konkrečiai noriu paklausti prokurorų bei kitų teisėsaugos institucijų darbuotojų ir VRK narių – ar tai reiškia, kad ir jie sąmoningai bei tyčia dalyvauja nešvarioje rinkimų kovoje aiškiai palaikydami elementarią provokaciją visuomenei pakišusius asmenis arba konkrečias politines jėgas?“ – rašoma J.Krasnicko pareiškime, kurį kandidatas į Alytaus merus skelbia savo puslapyje socialiniame tinklalapyje „Facebook“.

Pareiškime J.Krasnickas taip pat nurodo, kad nesibaimina  jokių tarnybų tyrimų jo atžvilgiu, nes esą gyvenime nėra ėmęs kyšių, bei pabrėžia, kad su juo bandoma susidoroti pasinaudojant teisėsaugos institucijomis: „Niekada neėmiau, neimu ir imti nesiruošiu jokio kyšio, nes gyvenime vadovaujuosi visai kitomis vertybėmis. Bet niekada neslėpiau, kad man nepriimtini daugelis dalykų, kurie vyksta Lietuvoje. Tarp jų – ir teisėsaugos panaudojimas susidorojant su politiniais ar verslo konkurentais“.

J.Krasnicko pareiškimas socialiniame tinklalapyje pateikiamas trečiuoju asmeniu, o į teisėsaugos nemalonę pakliuvęs Alytaus meras save vadina „žodžio kišenėje neieškančiu“.

Pasak VRK pirmininko Zenono Vaigausko, J.Krasnickas visiškai nesigaudo teisiniuose reikaluose.

„Ikiteisminis tyrimas gali būti pradėtas, jei žmogus turi teisinę neliečiamybę. Tačiau jei jam bus norima pateikti įtarimus ar taikyti  kitokias priemones, tyrėjai turės kreiptis į VRK dėl kandidato į savivaldybių tarybas teisinio imuniteto panaikinimo“, – portalui lrytas.lt sakė Z.Vaigauskas.

VRK pirmininko teigimu, kandidatai į savivaldybių tarybas neliečiamybę įgyja tik rinkimų laikotarpiui.

Jei J.Krasnickas vis dėlto bus išrinktas į Alytaus miesto tarybą, jis teisinės neliečiamybės neteks vos atvykęs į pirmą posėdį.

J.Krasnicko atžvilgiu yra pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl piktnaudžiavimo.

Tyrimas buvo pradėtas paskelbus buvusios Alytaus teatro direktorės Lauros Radzevičiūtės daryto garso įrašą.

Jame Alytaus meras aiškina, kad nup...ins milijoną, Lietuvą siunčia nac...ui, o pats svajoja apie auksinį paminkliuką.

Paviešinus pokalbį, J.Krasnickas iš pradžių teigė, kad jis yra sumontuotas, o kiek vėliau L.Radzevičiūtės veiksmus pavadino atstumtos moters kerštu ir pats kreipėsi į policiją dėl šmeižto. Jis reikalauja, kad L.Radzevičiūtė paviešintų visų jos turimų, anot J.Krasnicko, neteisėtai įrašytų, neiškarpytų ir nesumontuotų pokalbių turinį.

J.Krasnicko elgesį svarsčiusi socialdemokratų Etikos komisija savo partiečiui pareiškė papeikimą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.