Kas, kur, kada Lietuvoje: trumpos naujienos iš visos šalies

Kas vyksta visoje Lietuvoje – nuo Ukmergės iki Jūžintų? Kokių problemų ir rūpesčių kyla už Vilniaus ribų? Kas statoma ar remontuojama? Visa tai sužinosite skaitydami trumpąsias naujienas iš įvairių šalies kraštų.

Daugiau nuotraukų (1)

„Lietuvos rytas“

Feb 28, 2015, 5:00 AM, atnaujinta Jan 12, 2018, 1:46 AM

Marijampolė

– Lietuvos kariuomenės kūrėjų savanorių sąjungos Vinco Kudirkos Marijampolės apskrities skyrius ir Lietuvos pėsčiųjų asociacija organizavo žygį „Protėvių valdovų ir partizanų kovų keliais“.

Žygio startas ir finišas buvo Marijampolės Lietuvos didžiojo kunigaikščio Vytenio batalione. 950 žygeivių iš visos Lietuvos galėjo rinktis 17 arba 31 kilometro trasas.

– Užvakar apie 19 val. iš Uosupio gatvės daugiabučio namo penktojo aukšto iššoko 27 metų vyras. Po keturių valandų jis mirė ligoninėje.

Marijampolietis turėjo psichikos problemų, prieš kurį laiką gydėsi. Lemtingąjį vakarą vyriškis namie buvo su motina. Ji išgirdo keistą dunkstelėjimą ir nuėjo į kambarį, kuriame turėjo būti sūnus.

Balkono durys buvo atviros. Moteris žvilgtelėjo žemyn ir pamatė panamėje gulintį sunkiai susižalojusį sūnų.

Ukmergė

– Per pastaruosius 5 metus Ukmergės rajone mokyklinio amžiaus vaikų sumažėjo 1202. Dėl to rajono valdžia nusprendė pertvarkyti tris mokyklas.

Nuo kitų mokslo metų Ukmergės „Šilo“ pagrindinės mokyklos Šešuolių progimnazijos skyrius bus pervadintas pradinio ugdymo skyriumi – liks tik pradinės klasės, o vyresni, 5–8 klasių, moksleiviai bus vežami mokyti į artimiausią Želvos gimnaziją arba miesto mokyklas.

Šiuo metu Šešuoliuose mokosi 20 mokinių, nuo rugsėjo 1-osios liks tik 8. Toks pat likimas ištiks ir Želvos gimnazijai priklausantį skyrių – mokyklą Žemaitkiemyje. Dabar čia 1–8 klasėse mokosi 19, o nuo rugsėjo paliktas vien pradines klases lankys 13 vaikų.

Keičiasi ir Veprių vidurinės mokyklos statusas. Ji taps pagrindine mokykla. Šiuo metu čia mokosi 130 mokinių. Ukmergės mieste dabar yra 2 gimnazijos, 4 pagrindinės mokyklos ir viena progimnazija, o kaimuose – 3 gimnazijos ir 4 pagrindinės mokyklos.

Liudvinavas

– Marijampolės savivaldybėje esančiai šio miestelio vidurinei mokyklai švietimo reformų skersvėjuose grėsė likti tik pagrindine mokymo įstaiga.

Didelėmis bendruomenės pastangomis mokykla, kurioje mokėsi rašytojas Kazys Boruta bei jo broliai, ambasadorius Petras Vaitiekūnas, alpinistas Vytautas Kyga, išliko, tapo gimnazija.

Kazio Borutos gimnazijos inauguracijos iškilmių dalyviams sveikinimus atsiuntė K.Borutos duktė Eglė Makariūnienė, rašytojo brolio sūnus Telšių vyskupas Jonas Boruta. Mokykla į gyvenimą išleido 60 laidų.

Šiemet gimnazijoje mokosi 223 moksleiviai.

Naujieji Valkininkai

– Pagaliau Varėnos rajono valdžia sulaukė Vyriausybės leidimo nurašyti pastatą Naujuosiuose Valkininkuose. Šis apgriuvęs pastatas, vietinių vadinamas „Titaniku“, jau ne vienus metus kelia grėsmę žmonių saugumui, ypač Valkininkų vaikų globos namų „Spengla“ bei Vaikų ligoninės Pulmonologijos skyriaus „Pušelė“ auklėtiniams.

Netinkamas naudoti, fizine ir funkcine prasme nusidėvėjęs pastatas Naujųjų Valkininkų kaime bus nugriautas.

Palanga

– Iki šiol po visą miestą išsibarsčiusiuose pastatuose dirbę kurorto savivaldybės administracijos skyriai persikėlė į vieną 3,2 tūkst. kvadratinių metrų ploto pastatą Vytauto gatvėje, kuriame anksčiau buvo valstybės įmonės „Klaipėdos regiono keliai“ poilsinė.

Naujasis savivaldybės pastatas atidarytas antradienį.

Poilsio namus pertvarkyti į administracinį pastatą užtruko beveik trejus metus ir miestui kainavo beveik 870 tūkst. eurų.

Viena naujovių – miesto gyventojai į savivaldybės administracijos darbuotojų kabinetus patekti negalės.

„Koridoriai, kuriuose yra savivaldybės skyrių kabinetai, bus užrakinti. Duris darbuotojai galės atrakinti savo magnetine kortele. Taip bus lengviau kontroliuoti, kada darbuotojai išeina iš darbo.

Be to, tokia tvarka padės korupcijos prevencijai, nes dažniausiai valdininkus bando paveikti į jų kabinetus laisvai užeinantys įvairūs „vaikščiotojai“, – teigė Palangos meras Šarūnas Vaitkus.

Rūpimais klausimais palangiškiai su specialistais galės susitikti paskirto priėmimo valandomis specialiai įrengtuose kabinetuose permatomomis stiklo sienomis.

Gudinė

– Žmonės pastebėjo apšaudytą kaime stovintį kryžių ir pranešė Marijampolės policijos pareigūnams. Pastarieji pradėjo ikiteisminį tyrimą. Kryžiuje matomos dvi šūvių žymės.

Skėmiai

– Skėmių seniūnė Romualda Rimkuvienė įteikė trylika apdovanojimų – suvenyrinių pasagų ir angeliukų tiems, kurie iš nesavanaudiškų paskatų dirba bendruomenės labui.

Už didžiausią metų investiciją – Skėmių mokyklos perkėlimą į naujas patalpas padėkota Radviliškio rajono savivaldybei, o apdovanojimas įteiktas merui Dariui Braziui.

Į Skėmių pramogų ir šokių salę susirinkusiems bendruomenės nariams dėkota už įvairius darbus, kurie buvo dirbami be jokio atlygio bendruomenės labui: suvaldytus beglobius šunis, sutvarkytą vandens telkinį, įkurtą ir puoselėjamą prieskonių verslą, kitus gražius darbus.

Šakiai

– Maisto ir veterinarijos tarnybos darbuotojai vienos moters namuose rado kelias dešimtis šunų, laikomų net minimalių gyvūnų gerovės ir sveikatos reikalavimų neatitinkančiomis sąlygomis. Nors moteris veisė prancūzų buldogų, Jorkšyro terjerų, Maltos bišonų veislių mišrūnus, juos parduodavo kaip grynaveislius. Patikrinimo metu rasta 18 suaugusių kalių, 3 patinai ir 9 jaunikliai.

Niekur nedirbanti ir jokių oficialių pajamų negaunanti moteris neigė veisianti šunis prekybai – esą jauniklius ji pasilieka sau, o kartais kam nors padovanoja.

Augintinių daugintoja taip pat negalėjo paaiškinti, iš kur gauna lėšų gyvūnų priežiūrai ir veterinarinėms procedūroms.

Šunys buvo laikomi ankštuose narvuose, buvo priversti vaikščioti ant jiems netinkamo pagrindo – vielinio tinklo grindų. Narvai su gyvūnais buvo laikomi nuolatinėje prieblandoje, be tinkamo apšvietimo.

– Užvakar per pietus 34 metų Kudirkos Naumiesčio gyventojas, dirbantis Vilkaviškio statybos bendrovėje, nukrito nuo Šakiuose renovuojamo namo pastolių antrojo aukšto ir susižalojo.

Medikai statybininkui nustatė sunkų girtumą (2,91 prom.), daugybinius kūno sumušimus bei alkūnės sąnario išnirimą. Pirminiais duomenimis, vyriškis prisigėrė po jį sunervinusio pokalbio telefonu.

Vilnius

– Vilniaus statybininkų rengimo centro Fabijoniškių skyriuje atidarytas Statybos sektoriaus praktinio mokymo centras.

Šiame centre besimokantys mokiniai ir įgūdžius tobulinantys suaugusieji galės praktikuotis su naujausiomis šiuolaikinėmis statybų technologijomis – tokiomis pat, su kokiomis statybos objektuose dirba statybininkai.

„Iki šiol absolventai, baigę profesinio mokymo programą, darbo vietoje dar turėdavo iš naujo praktikuotis, o dabar jie nuo pirmosios dienos galės dirbti rimtą darbą“, – sakė Vilniaus statybininkų rengimo centro direktorius J.Baranauskas.

Naujo sektorinio centro pastatams šildyti ir apšviesti naudojami atsinaujinantys energijos šaltiniai: centre įrengtas saulės kolektorius ir geoterminio šildymo sistema, kuri atpigina pastatų eksploatavimą.

Be to, pati geoterminio šildymo sistema būsimiems specialistams yra kaip mokymo priemonė.

Įkūrus sektorinį centrą, statybos sektoriaus darbuotojus rengiančiame Vilniaus statybininkų rengimo centre atsirado dvi naujos – santechniko ir elektromontuotojo – specialybės.

Kazlų Rūda

– Šalia miesto ligoninės atidarytas socialinės paramos centras „Šilti namai“. Jame veiklą pradeda Vaikų laikinosios globos namai, Paramos šeimai tarnyba ir Krizių centras.

Kazlų Rūdos savivaldybės vaikams, laikinai paimtiems iš šeimų, įrengti septyni kambariai, o nelaimių ar krizių ištiktoms šeimoms – keturi.

Jurbarkas

– Paaiškėjo, kad mieste kokybiškai girdima tik viena radijo stotis – Marijos radijas. Noras pasiklausyti Lietuvos radijo, Žinių radijo, M-1 ar kitų stočių gali likti neįgyvendintas, nes transliacijų signalas tiesiog per silpnas.

Tai geriausiai jaučia vairuotojai – automobiliuose radijo stotys „užgęsta“ artėjant prie Jurbarko nuo Kauno pusės, o pervažiavus miestą ir išriedėjus Tauragės link signalai vėl atgyja.

Galingą siųstuvą turinti katalikiškoji Marijos radijo stotis Jurbarke pradėjo veikti 2014 m.

Kitų radijo stočių programos priimamos iš Tauragėje, Raseiniuose ir Kaune esančių stočių, todėl Jurbarko apylinkėse, ypač žemesnėse vietovėse, radijo imtuvus pasiekiančio Marijos radijo stoties signalas jas užgožia. Paprastesni radijo imtuvai neišskiria silpnesniais signalais sklindančių radijo programų.

Plungė

– A.Vaišvilos gatvėje per daugiabučio namo trečiojo aukšto langą buvo išmestas nedidelis šunelis. Iš aukštai ant žemės nukritęs gyvūnas smarkiai susižalojo ir gailiai kaukė.

Šunelį apžiūrėjęs veterinaras gyvūnui niekuo nebegalėjo padėti ir jį teko užmigdyti.

Žiaurų elgesį išvydusi namo gyventoja apie įvykį pranešė policijai. Pareigūnai netrukus surado gyvūno skriaudiką – 61 metų neblaivų plungiškį, kuriam buvo nustatytas 3,12 promilės girtumas.

Nei tuomet, nei išsiblaivęs vyras negalėjo paaiškinti, kodėl jis paties auginto šuns atsikratė tokiu žiauriu būdu. Dabar plungiškiui pateikti įtarimai dėl žiauraus elgesio su gyvūnais ir byla netrukus keliaus į teismą.

Sausio pabaigoje Aleksandravos kaime (Plungės r.) buvo užfiksuotas dar žiauresnis atvejis.

Naktį įsibrovę į vienkiemyje gyvenančios 75 metų pensininkės ūkinį pastatą trys aplinkiniuose kaimuose gyvenantys jaunuoliai pagaliais ėmė daužyti čia laikomus šunis.

Iš skausmo kaukiantys gyvūnai buvo mušami tuo, kas užpuolikams pasitaikė po ranka: lentgaliais, plaktukais. Po to į kiemą išėję jaunuoliai iš būdų ištraukė ir negyvai uždaužė net prirakintus šunis.

Iš viso užpuolikai užmušė šešis šunis ir sumetė į netoli sodybos esantį vandens telkinį.

Rajono policija nustatė visus tris užpuolikus, kurių vienas yra nepilnametis.

Pagėgiai

– Nors kalendorinė žiema dar nesibaigė, Vakarų Lietuvoje, Nemuno žemupyje, jau ėmė rūkti pirmieji šiemečiai žolės gaisrai. Gamtininkų teigimu, Pagėgių savivaldybės teritorijoje išdegusiose pievose neabejotinai žuvo ir pirmieji atvesti kiškiai.

Šalia Lietuvos esančiuose Kaliningrado srities (Rusija) regionuose pirmi žolės gaisrai šiemet buvo užfiksuoti jau sausio 3 d., o iki šiol jų čia užregistruota arti pusantro šimto.

Už sausos žolės, nendrių, nukritusių medžių lapų, šiaudų, laukininkystės ir daržininkystės atliekų deginimą pažeidžiant aplinkos apsaugos reikalavimus numatyta administracinė atsakomybė ir gali būti skiriama nuo 28 eurų iki 231 euro bauda, už ražienų, nenupjautų ir nesugrėbtų žolių, javų ir kitų žemės ūkio kultūrų deginimą – nuo 57 iki 289 eurų bauda.

Švenčionėliai

– Vilniaus gatvėje genint medžius buvo pažeistos 7 žalių liepų gyvybinės funkcijos – nupjautos daugiau nei 2 metrų aukščio viršūnės. Palikti tik medžių kamienai, o likusios kelios šakos ir žaizdos neužteptos dažais. Medžius genėjo įmonės LESTO darbuotojai. Paaiškėjo, kad darbo vietoje nebuvo specialisto, kuris išmanytų šių darbų specifiką.

Medžių genėtojams surašytas administracinio teisės pažeidimo protokolas, gresia administracinė bauda nuo 86 iki 289 eurų.

Raseiniai

– Miesto garbės piliečių gretas papildė dar trys šiam miestui bei rajonui nusipelnę asmenys.

Garbės piliečių regalijos buvo įteiktos poetui, prozininkui, visuomenės veikėjui Jonui Mačiukevičiui, geografijos mokytojai, muziejininkei, kraštotyrininkei Marijonai Birutei Navakauskienei ir kunigui Ariogalos parapijos klebonui Gintautui Jankauskui.

Bazorai

– Alytaus priemiestyje įsikūrusioje sodininkų bendrijoje „Dobilas“, pačiame jos viduryje, brakonierius išdrįso svetimame sklype po obelimi paspęsti iš metalinės vielos susuktą kilpą. Į ją įkliuvo antrametis stirniukas.

Besiblaškantį gyvūną, kurio koją labai stipriai buvo užveržusi viela, pamatė po savo sodą pasižvalgyti atvykęs alytiškis.

Stirniukas buvo atvežtas į gyvūnų globos ir kontrolės tarnybą „Nuaras“, bet po kelių dienų nugaišo.

Savaitės viduryje į „Nuarą“ pristatytas ir apuokas sulaužyta koja. Jį Vėžionių girininkijoje prie Varėnės upelio taip pat kilpoje rado vietos gyventojas.

Kaunas

– Gaisro jau įbauginti kauniečiai galės lengviau atsikvėpti – jų namuose gelbėtojai nemokamai sumontavo jutiklius, garsiniu signalu perspėjančius apie sklindančius dūmus. Kauno savivaldybė šiam tikslui nupirko 160 jutiklių.

Pirmieji prietaisai buvo sumontuoti Talino gatvės 14-ojo medinio daugiabučio gyventojų būstuose. Praėjusį savaitgalį viename šio namo bute nuo krosnies įsiplieskė gaisras.

Laiku atvykę ugniagesiai suspėjo išgelbėti pastatą, kuriame įsikūrusios 9 šeimos. Jeigu nelaimė pasikartotų, šie kauniečiai akimirksniu apie tai išgirstų.

Pasak Kauno apskrities priešgaisrinės gelbėjimo valdybos Valstybinės priešgaisrinės priežiūros skyriaus viršininko pavaduotojo Arūno Kilšausko, pirmąją dieną jutikliai bus įrengti 12 namų, tačiau paruoštas net 50 adresų sąrašas.

„Prietaisai itin reikalingi žmonėms, kurių kaimynai dėl sveikatos būklės, blogų įpročių ar kitokių priežasčių su ugnimi elgiasi neatsargiai ir kelia pavojų aplinkiniams“, – sakė A.Kilšauskas.

Tokie dūmų jutikliai veikia 10 metų, jie kainuoja 5–20 eurų, tačiau retas žmogus pasirūpina prietaisą nusipirkti.

Šiemet Kaune jau kilo 86 gaisrai, žuvo 3 žmonės.

Per metus mieste vidutiniškai įsiplieskia 1000 gaisrų, juose žūsta 15–20 žmonių.

Pamarys

– Šią savaitę Kuršių mariose ir Nemuno deltoje labai pagausėjo į Lietuvą parskrendančių paukščių. Šiose vietose ir aplinkiniuose tvenkiniuose kasmet telkiasi daugybė migruojančių ir perinčių vandens paukščių – apie tris šimtus rūšių.

Tokios įvairovės niekur kitur Lietuvoje nėra.

Nuo kovo mėnesio pradžios teritorijose, kuriose yra perimvietės, draudžiama triukšminga žmogaus veikla. Mosuoti kirviais ir džeržginti pjūklais nebebus galima.

Klaipėda

– Vieno Sportininkų gatvės daugiabučio Klaipėdoje gyventojai nebežino, ko griebtis: iš visokiausiais daiktais ir šiukšlėmis užgriozdinto senyvos moters buto jau kelerius metus sklinda dvokas, būriais veržiasi tarakonai.

Bet niekas nieko negali padaryti – buto šeimininkė nieko neįsileidžia į vidų, o pati kasdien rausiasi konteineriuose ir namo tempia maišus atliekų ir šlamšto.

Problemos egzistuoja jau 10 metų. Kaimynai prirašė daugybę skundų namo administratoriui, savivaldybei, policijai, visuomenės sveikatos centrui.

Pagaliau apylinkės seniūnaičiui pavyko prisišaukti iš įvairių institucijų atstovų sudarytą komisiją, kad specialistai susipažintų su situacija.

Tačiau ir komisijai šeimininkė durų neatvėrė.

Surašius aktą teks kreiptis į teismą, kad būtų galima patekti į butą jėga.

O kol kas gyventojams teks ir toliau naikinti tarakonus, kurie laipioja laiptinės sienomis ir veržiasi į butus.

– Mažieji klaipėdiečiai vėl gali mėgautis vandens procedūromis – po metus trukusio kapitalinio remonto duris atvėrė Vaikų balneologijos kabinetas.

Šis centras visada buvo labai populiarus, bet dėl higienos reikalavimų padidėjus išlaikymo išlaidoms vandens procedūros buvo pabrangusios beveik keturis kartus. Daugeliui tėvų tokios kainos tapo neįkandamos.

Klaipėdos savivaldybė Balneologijos kabineto remontui skyrė 27,92 tūkst. eurų, 20,42 tūkst. eurų atseikėjo kabineto šeimininkas – Klaipėdos sveikatos priežiūros centras.

Už šiuos pinigus suremontuotas stogas, įrengtas kūdikių maitinimo kambarys, sumontuota moderni vandens valymo ir dezinfekavimo sistema, įsigyta kitos reikalingos įrangos.

Viena procedūra vaikui kainuoja nuo 4,34 iki 6,48 euro.

Biržai

– „Be reikalo Biržų muziejų pavadinome „Sėla“. Netrukus gali tekti jį pervardinti „Žiemgala“, – juokauja Biržų muziejaus darbuotojas Karolis Duderis.

Paaiškėjo, kad dabartinėje Biržų miesto teritorijoje gyveno istorinės žiemgalių gentys, o ne sėlių, kaip anksčiau manyta.

Neseniai išleistoje studijoje „Žiemgala XIII amžiaus dokumentuose“ išspausdintas 1416 metų rugpjūčio 23 dieną rašytas laiškas Livonijos ordino magistrui, kuriame apibrėžiama viena iš rytinių Žiemgalos sričių.

Tai patvirtina ir atlikti archeologiniai šalia Biržų esančio Astravo kapinyno radinių tyrimai.

Atlikę morfologinę jų analizę istorikai padarė išvadą, jog per archeologinius kasinėjimus rasti palaidojimai būdingi žiemgaliams.

Žiemgaliai yra viena dabartinės Latvijos ir Lietuvos teritorijose gyvenusių istorinių baltų genčių.

Žiemgaliai gyveno į pietus nuo Rygos įlankos. Lietuvos teritorijoje jie užėmė Šiaulių ir Upytės žemes.

Panevėžys

– Vakar rytą į Panevėžio policijos komisariato pareigūnus kreipėsi per dvidešimt vienos gatvės gyventojų.

Iš ryto atsikėlę žmonės rado supjaustytas savo gatvėje stovinčių automobilių padangas.

„Dukra iš ryto išvažiavo į darbą. Tačiau po kelių minučių paskambino ir pasakė, kad jos mašinos padanga nuleista. Aš ją pabariau, kad nepamatė ir sėdo važiuoti. Pasakiau, kad grįžtų, pasiimtų kitą automobilį. Tačiau paaiškėjo, kad ir kitos mašinos padanga be oro“, – kalbėjo Suvalkų gatvės gyventojas Juozas. Abu šeimos automobiliai naktį buvo palikti prie namo gatvėje.

Apie 10 valandą ryto gatvėje dar tebestovėjo apie dešimt automobilių supjaustytomis padangomis. Žmonės spėjo pakeisti dalies mašinų ratus ir išvažiuoti į darbus.

Prie vieno namo sugadintus ratus montavęs meistras sakė, kad kažkas kaip reikiant pasidarbavo peiliais. „Padangos supjaustytos, jas teks išmesti ir pirkti naujas“, – kalbėjo meistras.

Spėjama, kad stovinčių automobilių padangas kažkas pjaustė eidamas gatve. Gyventojai sakė negirdėję triukšmo, nors neatmetama, kad taip galėjo pasismaginti neblaivi jaunuolių draugija.

Jūžintai

– Rokiškio rajono ūkininkas, gaminęs naminukę, įkliuvo policijos pareigūnams. „Gaminu iš ruginių miltų, nededu jokio cukraus. Nenuodiju nei savęs, nei savo svečių“, – atviravo į penktąją dešimtį įžengęs ruginukės virėjas.

Vyras tikino, kad stipriuosius draudžiamus naminius svaigalus darė savo ir šeimos reikmėms.

Policijos pareigūnai, šios savaitės viduryje nuvykę į Jūžintų seniūnijoje esančią sodybą, garaže rado savadarbį naminės aparatą ir apie 10 litrų gatavo produkto. Garaže buvo paruošta žaliavos – į baltus maišus supiltų ruginių miltų, skirtų naujai samanės partijai.

Įranga ir naminė degtinė buvo konfiskuota. Ūkininkas naktį praleido areštinėje – jam gresia baudžiamoji atsakomybė.

Kriviliai

– Varėnos rajono savivaldybės perduotą nebenaudojamą buvusios mokyklos pastatą Krivilių bendruomenė suremontavo – pakeitė stogą, duris, langus, atliko vidaus apdailą, įrengė geoterminį šildymą ir jame įkūrė socialinių paslaugų centrą.

Kriviliškiai ir aplinkinių kaimų gyventojai čia noriai naudojasi pirtimi ir dušu, skalbykla-džiovykla, poilsio zonoje populiarūs treniruokliai, biliardo stalas.

Varėnos krašto vietos veiklos grupė pritarė bendruomenės parengtam projektui, o jam įgyvendinti iš LEADER programos buvo skirta beveik 87 tūkstančiai eurų.

– Didelis gaisras ketvirtadienio rytą nusiaubė atokioje Vilniaus vietoje esantį garažų masyvą. 8 val. 13 min. buvo pranešta, kad Strielčiukų gatvėje dega 6 metaliniai garažai. Į liepsnojantį garažų masyvą buvo nusiųstos trys ugniagesių automobilinės cisternos. Per pusantros valandos gaisras buvo lokalizuotas. Per incidentą apdegė 10 garažų, sudegė du juose buvę automobiliai „Mercedes Benz“ ir GAZ-24. Abu automobiliai buvo be valstybinių numerių. Gaisro priežastys tiriamos.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.