Bebruliškės gyventojus išjudino tiesioginiai mero rinkimai

Per praėjusius savivaldybių rinkimus vangiai balsuoti ėję Bebruliškės

Daugiau nuotraukų (1)

Loreta Juodzevičienė

2015-03-01 14:06, atnaujinta 2018-01-11 23:19

Sekmadienio rytą prie Bebruliškės kaimo parduotuvės su bičiuliu alų gurkšnojantis Rimas tikino dar eisiąs balsuoti: „Po tiesioginių mero rinkimų turėtų pasikeisti padėtis, nes dabar nėra tvarkos. Dėl darbo tai nebūtų problemų, jo tikrai yra. Darbo birža man jo siūlo visokio, bet susisiekimas blogas, – nei traukiniai, nei autobusai nevažiuoja.

Kaip kaimas gyvena? Kokią kapeiką sukrapšto tai pas vieną, tai pas kitą ūkininką. Vaikus išlaikyti reikia, kas lieka – alaus buteliukui.“

Marijampolietis Sergejus dažnai vieši pas Bebruliškės kaime gyvenančius šeimos draugus. Vyras džiaugiasi, jog gali nuo miesto dulkių ir šurmulio pailsėti pušyne, mato, jog Bebruliškė keičiasi į gerąją pusę.

Sergejus pasirinko, už ką atiduos savo balsą, tačiau netrykšta optimizmu.

„Nemanau, kad kas pasikeis, nes kiekvieną kartą žmonės išrenka vis tuos pačius. Net neįsivaizduoju, kas galėtų pasikeisti, nors per pastaruosius dvidešimt metų Marijampolė vis gražėja.

Darbo reikia, kad žmonėms nebetektų išvažiuoti į užsienį, ir nesvarbu, kas bus meras. Mačiau daug baisių kaimų: darbo nėra, žmonės prasigėrę.“

Saulėtą rytą Bebruliškės gatve žingsniuojantis Gintautas, po pažastimi pasikišęs staliaus įrankius, teigė eisiąs balsuoti: „Geriau tai nebus, jaučiu. Darbo, pinigų nėra. Nesakyčiau, kad žmonės nenori dirbti. Tai ko tada jie bėga į užsienį?“

Bene šnekiausias rinkimų rytą buvo 55 metų Vytautas, turintis savo gyvenimo filosofiją, paremtą skaudžia patirtimi.

„Mane ketvirtadienį, išankstinių rinkimų dieną, norėjo nupirkti už butelį degtinės. Važinėjo čia tokie. Atsisakiau, nes aš neparsiduodu, nors ir esu išgeriantis.

Aš benamis, turiu tik dokumentus. Gyvenu tarp žemės ir dangaus. Esu registruotas Kazlų Rūdos savivaldybėje, prie konteinerio“, – ironizavo vyras.

Jis atsisakė atskleisti, už ką prašė balsuoti asmenys, siūlę butelį degtinės.

„Tai yra rinkimų paslaptis. Aš įstatymus žinau“, – rūstų žvilgsnį nutaisė Vytautas.

Bebruliškės gyventojai gerai pažįsta taurelės nevengiantį Vytautą, prisiglaudusį aplūžusioje svetimoje troboje netoli kaimo.

„Nuo valdžios niekas nepriklauso, tik nuo žmogaus. Kaip dirbsi, tiek ir turėsi. Samdo žmones dirbti už vyną ir kapeiką. Bet neapsimoka vargti. Geriau dirbti sau. Gerą darbdavį sunku rasti, pats patyriau.

Rinkimai nieko nepakeis, kiekvienas tik lenda prie lovio“, – pareiškė Vytautas ir pasuko į Bebruliškės kaimo bendruomenės namus, kuriuose įsikūrusi rinkimų apylinkė.

Vyriškis kantriai laukė, kol komisijos pirmininkė patikrins, ar Vytautas tikrai nebalsavo niekur kitur.

Gavęs biuletenį vyras neilgai užtruko balsavimo kabinoje, nes buvo tvirtai apsisprendęs, už ką atiduos balsą.

„Žmonės kalba, jog labiau pasitikės tuo meru, kurį jie, o ne taryba išrinks. Mano, galės daugiau pareikalauti, kad pildytų pažadus.

Tačiau žmonės nusivylę ir valdžia, ir rinkimais, nes gyvenimas negerėja. Gal todėl anksčiau ateidavo balsuoti labai mažai mūsų apylinkės gyventojų“, – sakė komisijos pirmininkė R.Gruodienė.

Į Kazlų Rūdos mero postą pretenduoja šeši kandidatai, iš jų – dvi moterys.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.