Kaune: intriguojanti V. Matijošaičio ir A. Kupčinsko kova

Kaune meras bus išrinktas tik po antrojo turo – tuo niekas neabejojo dar prieš rinkimus. Jame kovos dabartinis Kauno meras konservatorius Andrius Kupčinskas ir visuomeninio rinkimų komiteto „Vieningas Kaunas“ vadovas verslininkas Visvaldas Matijošaitis.

Į antrąjį Kauno mero rinkimų turą patekęs verslininkas Visvaldas Matijošaitis sako, kad laimėjęs rinkimus atsisakytų visų turimų pareigų „Vičiūnų grupėje“.<br>P.Mantauto nuotr.
Į antrąjį Kauno mero rinkimų turą patekęs verslininkas Visvaldas Matijošaitis sako, kad laimėjęs rinkimus atsisakytų visų turimų pareigų „Vičiūnų grupėje“.<br>P.Mantauto nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Arūnas Karaliūnas

Mar 1, 2015, 8:24 PM, atnaujinta Jan 11, 2018, 10:47 PM

Pirminiais duomenimis, daugiausia balsų Kaune gavo V.Matijošaičio vadovaujamas „Vieningas Kaunas“ – taryboje ši politinė jėga turės 16 mandatų, Tėvynės sąjunga-Lietuvos krikščionys demokratai – 13, Lietuvos socialdemokratų partija ir Lietuvos Respublikos liberalų sąjūdis po 4 mandatus, rinkėjų balsai lėmė, kad visuomeninis rinkimų komitetas „Kaunas – kitokia Lietuva“ valdys 3 mandatus savivaldybės taryboje.

Laukia antras turas

Išankstiniais Vyriausiosios rinkimų komisijos duomenimis, V.Matijošaitis surinko 37,89 proc. balsų, o dabartinis Kauno meras konservatorius A.Kupčinskas surinko 25,25 proc. balsų.

Pirmajame ture pirmąją vietą užėmęs V.Matijošaitis teigė, kad laimėjęs rinkimus atsisakytų visų einamų pareigų „Vičiūnų grupėje“.

„Meras negali dirbti kituose darbuose. Tad automatiškai turi atsistatydinti iš visų prieš tai buvusių darbų. Esu keliose valdybose, kai kuriose įmonėse direktorius, tačiau visur yra rasti žmonės“, – BNS pirmadienio naktį sakė V.Matijošaitis.

Jis pareiškė, kad išrinktas miesto vadovu būtų linkęs vienyti tarybos narius ir yra pasiryžęs dirbti su visais.

„Mes galime dirbti su visais. Kad ir dirbtų visi 41. Mes bendravome su visais – ir su pozicijoje esančiais mes bendravome, todėl, kad jie tarpusavyje dažniau pjaudavosi nei mes su jais. Todėl jeigu būdavo gera idėja, mes ją palaikydavome“, – BNS pirmadienio naktį sakė iki šiol opozicinei frakcijai taryboje priklausęs kandidatas į merus.

V.Matijošaitis džiaugėsi, kad „Vieningas Kaunas“ prisidėjo prie kauniečių aktyvumo rinkimuose.

Kandidatas į Kauno mero postą pridūrė, kad šiemet „Vieningas Kaunas“ įgijo gerokai daugiau patirties negu 2011-aisiais vykusiuose rinkimuose.

„Norėčiau, kad Kaune nebūtų jokių koalicijų ir visi dirbtų miesto labui“, – kalbėjo V.Matijošaitis. Jo vadovaujama visuomeninė organizacija „Vieningas Kaunas“ būtent 2011-aisiais pirmą kartą dalyvavo rinkimuose į Kauno tarybą ir kurį laiką net priklausė valdančiajai daugumai.

Kaune dėl mero posto kaunasi 15 kandidatų – daugiausia tarp visų šalies savivaldybių.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.