Vilniaus centre – eitynės Borisui Nemcovui atminti

Šimtai vilniečių, reikšdami solidarumą su Rusijos opozicijos renginiu Maskvoje, sekmadienio popietę surengė eitynes nužudytam Rusijos opozicijos aktyvistui Borisui Nemcovui atminti. Į eitynes susirinko daug jaunų ir senyvo amžiaus žmonių, dalyvavo ir įvairių politinių partijų nariai.

Eitynėse dalyvavo keli šimtai žmonių.<br>D.Umbraso nuotr.
Eitynėse dalyvavo keli šimtai žmonių.<br>D.Umbraso nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

BNS ir lrytas.lt inf.

2015-03-01 14:31, atnaujinta 2018-01-11 23:19

Maždaug 400 žmonių, nešini Rusijos, Lietuvos ir Ukrainos vėliavomis, eitynes pradėjo nuo Rusijos ambasados, kur B.Nemcovui atminti uždegta žvakių ir padėta gėlių. Tvarką per eitynes garantavo policijos pareigūnai, jie žygiuojantiems žmonėms pralaisvino kelią miesto gatvėmis.

Lietuviai nešėsi plakatus su nužudyto opozicionieriaus nuotraukomis ir raginimais sustabdyti tylą Rusijoje. Laukdami, kol žmonių būrys pajudės Lukiškių aikštės link, kalbinti eitynių dalyviai tikino, kad mūsų piliečių reiškiamas solidarumas yra labai svarbus Rusijos opozicijai.

„Svarbu parodyti, kad lietuviai reaguoja į įvykius Rusijoje. Tuo labiau į tokį brutalų ir nežmonišką išpuolį“, – sakė eitynėse dalyvavusi vilnietė.

B.Nemcovas penktadienio naktį buvo nušautas Maskvos centre, netoli Kremliaus. Nenustatyti žudikai į auką paleido septynis šūvius. Viename paskutinių savo interviu opozicionierius išreiškė nuogąstavimus dėl savo gyvybės.

B.Nemcovas pasisakė prieš Maskvos dalyvavimą Ukrainos kariniame konflikte, o visas Rusijos opozicines jėgas ragino vienytis ir reikšti savo poziciją šį sekmadienį planuotose eitynėse Rusijos sostinėje.

Vietoj mitingo prieš karą Ukrainoje sekmadienį Maskvoje rengiamos eitynės B.Nemcovui atminti, kuriose tikimasi sulaukti per 50 tūkst. žmonių.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.