Andrius Kupčinskas: „Kaune rinkimams buvo mesti dideli pinigai“

Kauno meras konservatorius Andrius Kupčinskas džiaugėsi partijos sėkme miesto tarybos rinkimuose, o savo pralaimėjimą pirmajame mero rinkimų rate visuomeninio rinkimų komiteto „Vieningas Kaunas“ įkūrėjui verslininkui Visvaldui Matijošaičiui siejo su pastarojo finansinėmis galimybėmis dosniai finansuoti rinkimų kampaniją.

Kauno meras A.Kupčinskas kol kas nesijaučia pralaimėjęs.<br>P.Mantauto nuotr.
Kauno meras A.Kupčinskas kol kas nesijaučia pralaimėjęs.<br>P.Mantauto nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Arūnas Karaliūnas

Mar 2, 2015, 1:58 PM, atnaujinta Jan 11, 2018, 9:17 PM

Vis tik A.Kupčinskas jau rinkimų naktį nuvyko pasveikinti V.Matijošaičio ir jo komandos.

„Rezultatai džiugina, nes sulaukėme didesnio kauniečių palaikymo negu 2011-aisiais vykusių tarybos rinkimų metu ir nebuvome nustumti į antrąjį planą“, – kalbėjo A.Kupčinskas.

Pasak jo, šiemet rinkimų kampanijoje buvo daug populizmo, mesti dideli pinigai iš verslo struktūrų. Tradicinių partijų galimybės naudotis tokiais svertais smarkiai ribojamos.

„Antrasis mero rinkimų turas sudėlios visus taškus, o dabar kalbėti apie kažkokias koalicijas labai anksti“, – tvirtino A.Kupčinskas. Vis tik jis pareiškė, kad frakcija neketina likti opozicijoje.

A.Kupčinskas dėl koalicijos pasirengęs kalbėti su visomis partijomis ir judėjimais. Žinoma, tik tokiu atveju, jeigu bus išrinktas meru.

Panašiai išvakarėse kalbėjo ir V.Matijošaitis, kuris pareiškė norintis bendram darbui sutelkti visus tarybos narius.

Tarybos narys konservatorius Marijus Panceris „Vieningo Kauno“ sėkmę įvertino kaip protesto balsus, tačiau ne prieš konservatorius, o prie mažesnes partijas, priklausiusias valdančiajai koalicijai.

Tarybos narei Editai Gudišauskienei susidarė įspūdis, kad mieste po šių rinkimų liko tik trys partijos ir Tėvynės sąjunga yra pirmoji.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.