Gricių apylinkės pirmininkė teisinasi: gėrė per gimtadienį

Po stalu – degtinės butelis, o ant jo – toli gražu ne šūsnys dokumentų, o pjaustyta dešra, pomidorų, agurkų griežinėliai ir duonos riekės. Taip vakar atrodė ne buitinės išgertuvės, o Gricių rinkimų apylinkė.

Daugiau nuotraukų (1)

Evelina Valiuškevičiūtė

2015-03-02 15:10, atnaujinta 2018-01-11 20:52

Sekmadienį Lietuvos žmonės pirmą kartą balsavo tiesioginiuose merų rinkimuose. Ši diena buvo išskirtinė ne tik mero posto siekiantiems kandidatams, bet ir policijos pareigūnams.

Jie gavo dešimtis pranešimų apie rinkimų pažeidimus. Tačiau iš vienos Jurbarko rinkimų apylinkės gautas pranešimas išsiskyrė: rinkimų stebėtojas pranešė apie galimai neblaivias Gricių apylinkės rinkimų komisijos nares.

Šlaistėsi apgirtusios

Griciuose rinkimų stebėtojai atkreipė dėmesį, kad pirmininkė Sigutė Prišmantienė ir narė Nijolė Pilypienė sunkiai orientuojasi aplinkoje.

Jurbarko rajono laikraštis „Šviesa“ rašė, kad apylinkės pirmininkės elgesys buvo įtartinas – ji gestikuliavo, svirduliavo ir vos laikėsi ant kojų, o priėjus arčiau buvo galima užuosti alkoholio kvapą.

Be to, po stalu rinkimų stebėtojas Arnoldas Pernarauskas pamatė nugertą degtinės butelį. Pirmininkė kalbėjo nerišliai ir bandė nuvyti „Šviesos“ žurnalistus.

Iškviesti pareigūnai patvirtino, kad moterys buvo neblaivios. Socialdemokratei S.Prišmantienei buvo nustatytas 2,16 prom. girtumo.

Komisijos narė N.Pilypienė, kuri taip pat dalyvavo išgertuvėse, pripūtė kiek mažiau nei pirmininkė – 1,6 promilės.

Moterims buvo nustatytas vidutinis girtumo laipsnis. Joms surašytas administracinės teisės pažeidimų protokolas dėl pasirodymo viešoje vietoje neblaivioms.

Gėrė išvakarėse?

Pirmininkė ir narė buvo tą pačią dieną pašalintos iš rinkimų komisijos. Socialdemokratų Jurbarko skyriaus pirmininkas Kazimieras Šimkus svarsto, kokią nuobaudą reikės skirti prasižengusiai partijos narei.

„Bus posėdis, aš vienas negaliu nuspręsti. Turėsime svarstyti, ką su ja daryti. Savaime aišku, kažkokią nuobaudą skirsime. Vakar su ja nebendravau, šiandien kalbėjomės. Ji paaiškino, kad dieną prieš (šeštadienį. – Red.) buvo gimtadienis. Pasielgė kaip pasielgė...“ – sakė K.Šimkus.

Pati S.Prišmantienė pirmadienį buvo nepasiekiama. Nors su ja kalbėjosi partijos kolega K.Šimkus, į žurnalistų skambučius Gricių apylinkės pirmininkė nenorėjo atsakyti. Telefonu, kuris VRK svetainėje nurodomas kaip jos, atsiliepė S.Prišmantienės vyras.

Jis pasakė, kad telefonas iš tiesų priklauso jam, tačiau jį kartais paskolina žmonai.

„Aš su traktoriumi į laukus dabar išvažiavęs, nežinau kada grįšiu. Ne, su Sigute susisiekti neįmanoma. Be to, ji jums nieko nekomentuos“, – sakė S.Prišmantienės telefonu atsiliepęs sutuoktinis.

Jis pridėjo, kad savo namuose neturi ir laidinio telefono, todėl su buvusia Gricių rinkimų apylinkės komisijos pirmininke susisiekti neįmanoma.

Rinkimai – proga pasilinksminti

Vyriausiosios rinkimų komisijos pirmininkas (VRK) Zenonas Vaigauskas sunkiai galėjo prisiminti tokį apylinkės rinkimų komisijos akibrokštą.

Jis sakė, kad išgertuvės būdavo populiarios anksčiau. Tuomet rinkimai būdavo tikra šventė, o ypač – komisijos nariams.

Z.Vaigauskas sakė neturintis žinių, kad komisijos narių elgesys galėjo turėti įtakos balsams. VRK susidariusią situaciją svarstytų tuo atveju, jei priekaištų būtų Tauragės rinkimų komisijai, kuri neadekvačiai įvertintų Gricių apylinkės komisijos narių elgesį.

„Šiuose rinkimuose tokių atvejų daugiau negirdėjau. Ankstesniuose yra visko buvę: senais laikais rinkimai buvo labai gera proga papuotauti, o rinkimų komisijos buvo pačios pirmos. O dabar matome, kad nelabai“, – sakė Z.Vaigauskas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.