Į Radviliškio mero kėdę A. Čepononis taiko iš teisiamųjų suolo

Dėl įtarimų korupciniais nusikaltimais 2011-ųjų gruodžio viduryje Radviliškio mero kėdės netekęs Antanas Čepononis nusprendė vėl siekti šio posto.

Per pirmąjį Radviliškio mero rinkimų turą A.Čeponinis surinko 41,06 procento balsų ir per pakartotinį balsavimą kovos su antrąją vietą (21,42 proc balsų) užėmusiu socialdemokratu K.Auguliu.<br>G.Šiupario nuotr.
Per pirmąjį Radviliškio mero rinkimų turą A.Čeponinis surinko 41,06 procento balsų ir per pakartotinį balsavimą kovos su antrąją vietą (21,42 proc balsų) užėmusiu socialdemokratu K.Auguliu.<br>G.Šiupario nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Ričardas Vitkus

Mar 2, 2015, 3:35 PM, atnaujinta Jan 11, 2018, 8:52 PM

Nuo tokio žingsnio A.Čepononį neatgrasė nei jam dėl piktnaudžiavimo bei dokumentų klastojimo pareikšti kaltinimai, nei Šiaulių apygardos teismą pasiekusi byla, kurioje kaltinimai dėl korupcinių nusikaltimų be A.Čepononio pareiškti dar aštuoniems asmenims bei bendrovei „Leo statyba“.

Tai, kad A.Čepononis iš teisiamųjų suolo gali persėsti į Radviliškio mero kėdę, parodė rinkimų rezultatai.

Per pirmąjį Radviliškio mero rinkimų turą 41,06 procento balsų surinkęs Tėvynės sąjungą-Lietuvos krikščionis demokratus atstovaujantis A.Čepononis per pakartotinį balsavimą kovos su antrąją vietą (21,42 proc balsų) užėmusiu socialdemokratu Kazimieru Auguliu.

Merą sulaikė darbo kabinete

Korupcijos skandalas Radviliškio savivaldybę sukrėtė 2011-ųjų gruodžio viduryje.

Piktnaudžiavimu, pasikėsinimu sukčiauti ir dokumentų klastojimu įtariamas tuometinis meras A.Čepononį gruodžio 19-ąją buvo sulaikytas savo darbo vietoje ir kurį laiką praleido už grotų Šiaulių tardymo izoliatoriuje, o po to buvo nušalintas nuo mero pareigų.

2012 metų vasarį Radviliškio rajono tarybos sprendimu iš Radviliškio mero pareigų atleistam A.Čepononiui į darbo biržą kreiptis neteko.

Tapo partijos skyriaus pirmininku

Mero regalijų netekęs A.Čepononis iškart gavo darbo savivaldybei priklausančioje bendrovėje.

UAB „Radviliškio šiluma“ Realizacijos-abonentinio skyriaus viršininku tapęs eksmeras šioje bendrovėje dirba iki šiol.

Po korupcijos skandalo narystę partijoje sustabdęs A.Čepononis ją vėl atkūrė pernai sausio 22-ąją dieną, o po kelių mėnesių buvo išrinktas Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų Radviliškio skyriaus pirmininku.

Bylos nagrinėjimas atidėliojamas

Tyrimą dėl korucijos pradėję Specialiųjų tyrimų skyriaus pareigūnai į vieną bylą sujungė tris ikiteisminius tyrimus – dėl galimai neskaidrios Radviliškio miesto kultūros centro vieno iš pastatų rekonstrukcijos, dėl Radviliškio rajono Šaukoto Švč.Trejybės bažnyčios restauravimo ir dėl Radviliškio miesto Eibariškių gyvenamųjų namų kvartalo Obelėlės gatvės rekonstravimo darbų.

Ne vienerius metus tirta byla Šiaulių apygardos teismą pasiekė pernai pavasarį, tačiau iš esmės nepradėta nagrinėti iki šiol.

Bylos nagrinėjimas vis atidedamas teisiamųjų ligos ar jų advokatų užimtumo.

„Esu laisvas pilietis“

Ar taip vilkinant bylos nagrinėją siekiama sulaukti senaties, neaišku – bet jau A.Čepononiui senaties terminas dėl padarytų veikų sueitų tik 2026-ųjų pabaigoje.

Artimiausias posėdis šioje byloje įvyks gegužės 5-ąją. Ar A.Čepononis į šį posėdį atvyks jau būdamas Radviliškio meru, paaiškės per antrąjį rinkimų turą.

Į portalo lrytas.lt klausimą, ar pareikšti kaltinimai ir laukiantis teismo procesas netrukdo dalyvauti mero rinkimuose, A.Čepononis atsakė: „Aš esu laisvas, nenuteistas pilietis“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.