Į savivaldybę patekęs britas: „Laimėti padėjo „Facebook“

„Save moku atskleisti internete, tai ir galėjo padėti patekti į Vilniaus miesto savivaldybės tarybą. Daug laiko skyriau bendravimui su rinkėjais „Facebook" tinkle“, – taip apie savo pergalę rinkimuose kalbėjo britas, Liberalų sąjūdžio kandidatas.

M.A.Haroldas yra pirmas užsienietis Lietuvoje, kuris buvo išrinktas į savivaldybės tarybą.<br>„Facebook“ nuotr.
M.A.Haroldas yra pirmas užsienietis Lietuvoje, kuris buvo išrinktas į savivaldybės tarybą.<br>„Facebook“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lina Bartkutė

Mar 2, 2015, 9:29 PM, atnaujinta Jan 11, 2018, 7:57 PM

Apie dešimtmetį Vilniuje gyvenantis Didžiosios Britanijos pilietis Markas Adamas Haroldas teigė, kad anksčiau jam teko organizuoti vakarėlius ir įvairius renginius. Dažniausiai informaciją jis skleisdavo internete, todėl prieš rinkimus 36 metų vyras taip pat pasitelkė socialinį tinklą „Facebook“.

Pirmas išrinktas užsienietis

Britas yra pirmas užsienietis Lietuvoje, kuris buvo išrinktas į savivaldybės tarybą. 19–oje vietoje liberalų sąraše buvęs M.A.Haroldas gavo daugiau kaip 2,7 tūkst. pirmumo balsų, kurie pakėlė jį į 11–ąją vietą sąraše. Liberalai Vilniaus taryboje iš viso gavo 15 mandatų – daugiausiai iš visų partijų.

„Labai džiaugiuosi, kad patekau į Vilniaus miesto savivaldybės tarybą. Esu pirmasis imigrantas, kuris parodė pavyzdį, kaip galima tapti savivaldybės atstovu Lietuvoje. Tai puiku žinia ne tik man, bet ir kitiems Lietuvoje gyvenantiems užsieniečiams“, – didžiavosi Vilniuje mandatą laimėjęs Liberalų sąjūdžio atstovas.

Vyro gyvenimas yra susijęs su muzika, kuri jį ir atviliojo į Lietuvą. Dabar jis nebegroja tiek daug, kaip anksčiau, tačiau muzika jam labai svarbi.

„Noriu padėti Vilniaus miesto savivaldybei suprasti muzikinį gyvenimą, įsitraukti į visuomeninius renginius ir tobulinti sostinės gyvenimą.

Kitas svarbus siekis, kad mano ir tarybos veiklą gyventojai galėtų matyti interneto portale ir nuolat su mumis palaikyti kontaktą“, – dėstė pašnekovas.

Ateities darbus prognozuoja atsargiai

Paklaustas, ką sieks pakeisti Vilniaus mieste, M.A.Haroldas tikino, kad kol kas labai sunku pasakyti. Dar sunku prognozuoti, kokie bus kitų partijų atstovai savivaldybėje ir kokia jėga vadovaus miestui.

Vyras išreiškė norą, kuo greičiau prisidėti prie Vilniaus miesto gyvenimo gerinimo: naktinių autobusų, apsaugos nuo triukšmo, viešųjų pirkimų ir kitų politinių miesto aktualijų.

Britą į politiką atvedė dabartinis bendrapartietis Remigijus Šimašius. Jis jam tapo mokytoju ir sektinu pavyzdžiu.

Be to, iki rinkimų M.A.Haroldas kelias link politikos buvo itin duobėtas. VRK buvo išbraukusi jį iš liberalų kandidatų sąrašo dėl nedeklaruotos gyvenamosios vietos, tačiau teismas šį sprendimą panaikino ir vyras galėjo žygiuoti link savo tikslo.

Pasiteiravus, ar po tokių sunkumų britas yra tvirtai pasiryžęs stengtis dėl Vilniaus miesto ir gyventojų gerovės, tarybos narys nusijuokė ir atsakė, kad tai greitai pamatysime. Vėliau M.A.Haroldas patikino, kad nori dirbti Vilniaus savivaldybėje 100 procentų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.