R.Šimašius: „Pirmojo turo pabaigoje prasidėjo purvo pylimas“

Kur kas šviesesnis rytas po rinkimų išaušo Lietuvos Respublikos liberalų sąjūdžiui, mat šios partijos kandidatas į sostinės merus Remigijus Šimašius sulaukė itin gausaus rinkėjų palaikymo ir antrajame rinkimų ture mes iššūkį Artūrui Zuokui.

R.Šimašius tikisi pergalės antrajame rinkimų ture.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
R.Šimašius tikisi pergalės antrajame rinkimų ture.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Indrė Vainalavičiūtė

Mar 2, 2015, 11:45 AM, atnaujinta Jan 11, 2018, 9:42 PM

Partijos pirmininkas Eligijus Masiulis komentuodamas partijos pasirodymą rinkimuose sakė: „Istoriškai tai pats geriausias pasirodymas rinkimuose. Iškovojome 221 mandatą savivaldybių tarybose. Vienas kandidatas į merus laimėjo jau pirmo turo metu, o dar trylika kandidatų dalyvaus antrajame rinkimų ture.“

Politikas nesikuklino ir pabrėžė, kad Liberalų sąjūdis garokai pagerino turėtas pozicijas. „Lietuvoje jau subrendo nauja politinė bendruomenė, kuriai priimtinos liberalios idėjos, tai pajautėme važinėdami per Lietuvą, bendraudami su žmonėmis“, – sakė E. Masiulis ir pridūrė, kad rinkėjų lankymas namuose neabejotinai pasiteisino.

Kalbėdamas apie rinkimų rezultatus Vilniuje, E. Masiulis patikino, kad tai rekordas, nes partija gavo net penkiolika mandatų. R.Šimašiaus sėkme E.Masiulis įvardijo nuoseklų darbą su rinkėjais.

„Šiuose rinkimuose nuvylė mūsų pasirodymas Kaune, Panevėžyje ir Marijampolėje. Čia nemažą vaidmenį suvaidino įsisteigę komitetai“, – sakė E. Masiulis ir pridūrė, kad kiti rinkimai taip pat virs nemažu iššūkiu. „Kas patrauks 2016-ųjų metų komitetų rinkėjų dėmesį, tas ir laimės rinkimus“.

Kandidatas į Vilniaus merus Remigijus Šimašius teigė, kad rezultatai jį džiugina: „Mūsų tikslas buvo turėti merą liberalą – tai mes pakeliui links šio tikslo. Svarbu, kad Vilniaus veidas pasikeistų, nuotaika pasikeistų. Kad Vilniaus valdymo metodai, kurie paremti arogancija, pasikeistų“.

Paklaustas, kaip planuoja įveikti A. Zuoką, kandidatas sakė: „Tikslas ne nugalėti konkurentą, užsitikrinti rinkėjų paramą. Puikiai matau, kas vyko pirmo turo pabaigoje, prasidėjo labai aiškūs asmeniškumai ir purvo liejimo kampanija. Mūsų pozicija bus solidi ir atsakinga. Mums nepriimtinas toks veikimo stilius, kuris arogantiškas ir neskaidrus“.  Politikas nepraleido progos išsakyti savo nuomonės ir apie A.Zuoko projektus ir jų sėkmę bei numatomas permainas.

R. Šimašius neslėpė, kad „Vilnius veža“ kompanija turėtų būti išardyta ar parduota. „Neturima jokio tikslo uždaryti „Air Lituanicos“, bet bus priimti sprendimai, kad skrydžiai nenutrūktų ir keleiviai nenukentėtų. Ieškosime sprendimo“, – sakė R. Šimašius, paklaustas, ką darys su dviem skandalingai pagarsėjusiomis transporto bendrovėmis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.