Šiaulių taryboje – Žakarių šeima, P. Trijonis ir A. Šedžius

Į Šiaulių miesto tarybą grįš Andrius Šedžius, prie miesto tarybos suolą jau trynusio Seimo nario Edvardo Žakario sūnaus Luko Žakario prisijungs ir E.Žakario žmona Jolanta Žakarienė, politikos pradžiamokslį teks krimsti į Šiaulių miesto tarybą patekusiam ansamblio „Jonis“ įkūrėjui Pranciškui Trijoniui.

Daugiau nuotraukų (1)

Ričardas Vitkus

2015-03-02 14:04, atnaujinta 2018-01-11 21:17

Paskelbus rinkimų į Šiaulių miesto tarybą rezultatus paaiškėjo, kad į valdžią pateko septynių partijų ir dviejų visuomeninių judėjimų atstovai. Prie penkiolikos šiuo metu Šiaulių miesto taryboje esančių politikų prisijungs šešiolika naujokų.

Daugiausia mandatų į Šiaulių miesto tarybą gavo socialdemokratai. Šešias vietas taryboje užims Justinas Sartauskas, Lukas Žakaris, Domas Griškevičius, Gedeminas Vyšniauskas, Zina Žuklijienė, Jolanta Žakarienė.

Mandatą garantavo pirmumo balsai

L.Žakariui tarybos nario mandatą garantavo pirmumo balsai. Suskaičiavus juos vos vienuoliktoje socialdemokratų kandidatų į Šiaulių miesto tarybą sąrašo vietoje buvęs L.Žakaris pakilo net į antrą vietą.

Didžiausią šuolį suskaičiavus pirmumo balsus padarė Seimo nario E.Žakario žmona J.Žakarienė.

Socialdemokratų partijos sąraše vos 62 pažymėta Seimo kanceliarijoje Seimo nario padėjėja-sekretore dirbanti J.Žakarienę pirmumo balsų dėka užėmė jai Šiaulių miesto tarybos mandatą garantavusią šeštąją vietą.

Penkis Šiaulių miesto tarybos mandatus gavęs visuomeninis rinkimų komitetas „Artūro Visocko nepartinis sąrašas“ dar gali gauti vieną mandatą, jei šio judėjimo įkūrėjas A.Visockas laimės Šiaulių miesto mero rinkimus. Be A.Visocko į tarybą pateko ir jo pasekėjai: skulptorius Gintautas Lukošaitis, pedagogė Irina Barabanova, finansininkė Simona Potelienė, visuomenininkė Rima Juškienė.

Lietuvos Respublikos liberalų sąjūdis gavo keturis mandatus. Prieš Šiaulių miesto taryboje jau dirbusių Vaido Bacio, Gintaro Karalevičiaus ir Artūro Kulikausko prisijungs Arūnas Rimkus.

Į tarybą pateko ir V.Simuliko padėjėja

Keturias vietas taryboje turės ir visuomeninis rinkimų komitetas „Valerijaus Simulik judėjimas „Už Šiaulius“. Į tarybą be politikoje jau dalyvavusių Denio Michalenkos ir Juozo Pabrėžos, pateko ir Seimo nario V.Simuliko padėjėja-sekretorė, muzikos mokytoja Regina Kvedarienė bei muzikantas Pranciškus Trijonis.

Tėvynės sąjunga – Lietuvos krikščionys demokratai į miesto Tarybą deleguos Joną Bartkų, Tomą Petreikį, Martyną Šiurkų.

Darbo partiją atstovaus šiuo metų Šiaulių vicemerės pareigas užimanti Danguolė Martinkienė ir Angelė Kavaliauskienė.

Mandatą gavo ir viceministrė

Į Šiaulių miesto tarybą sugrįš ir A.Šedžius. Jis kartu su Goda Gargasaitė atstovaus Lietuvos liaudies partiją. Šiaulių miesto taryboje A.Šedžius jau dirbo prieš patekdamas į Seimą.

Taip pat du mandatus Šiaulių miesto taryboje gavo ir Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjunga. Šias vietas užims Stasys Tumėnas ir Arūnas Gumuliauskas.

Du mandatus gavusią partiją Tvarka ir teisingumas Šiaulių miesto taryboje turėtų atstovauti į Šiaulių merus savo kandidatūrą kėlusi Aplinkos viceministrė Daiva Matonienė ir Šiaulių miesto mero kėdėje jau sėdėjęs Alfredas Lankauskas.

Koalicijas burs po mero rinkimų?

Kas šioje taryboje bus pozicija, o kas opozicija, spėlioti dar anksti.

Daugiausia vietų gavusią socialdemokratų partiją atstovaujantis dabartinis Šiaulių miesto meras Justinas Sartauskas sakė, kad viskas turėtų paaiškėti po antrojo mero rinkimų rato.

Dėl Šiaulių miesto mero posto varžysis du „visuomenininkai“ : 17,1 procento balsų per pirmąjį rinkimų turą gavęs A.Visockas ir antrąją vietą (15,8 proc. balsų) užėmęs V.Simulikas.

Nedaug nuo V.Simuliko atsilikęs (15,1) ir trečiąją vietą per pirmąjį rinkimų turą surinkęs J.Sartauskas iš tolesnės kovos dėl mero posto pasitraukė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.