V. Grigaravičius po pergalės išskubėjo į ligoninę pas marčią

Pirmą kartą patys Alytaus miesto merą rinkę gyventojai nustebino patys save. Jau pirmame ture iš dešimties kandidatų išsirinkta be didesnių abejonių. Beveik 66 proc. rinkėjų balsus atidavė už Vytautą Grigaravičių.

V.Grigaravičius neatmeta, kad ateityje dar apsivilks komisaro uniformą.<br>P.Lileikio nuotr.
V.Grigaravičius neatmeta, kad ateityje dar apsivilks komisaro uniformą.<br>P.Lileikio nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Genovaitė Rafanavičienė

2015-03-02 15:57, atnaujinta 2018-01-11 20:52

Tarp gausybės sveikinimų su pergale įspūdingiausiai jį pasveikino marti Regina, jaunesniojo sūnaus Rolando žmona, šįryt Kauno klinikose pagimdžiusi dvynukus.

„Dabar turėsiu jau keturis anūkus. Ir nei vienos anūkės. Nors žmona Jolanta, prieš dvejus metus išėjusi į VRM pareigūno pensiją, labai nori anūkės. Gaila, kad po tokios įtemptos rinkimų dienos ir nakties dar nespėjau aplankyti naujagimių ir mamos“, – portalui lrytas.lt pirmadienį sakė V.Grigaravičius.

Kovo 6 dieną 58-ąjį gimtadienį švęsiantis vyras įsitikinęs, kad tokį alytiškių pasitikėjimą mero rinkimuose pelnė ne rinkimų kampanijos metu, o ilgalaikiu sąžiningu darbu.

2001-2008 metais jis buvo Lietuvos policijos generalinis komisaras. Net 31 metus tarnavo policijoje: nuo kriminalinės paieškos nepilnamečių reikalų inspektoriaus Kaune iki aukščiausių pareigų.

Atsistatydinęs 2008 metų lapkritį, kai Skuodo rajone policininkas Saulius Paulikas sukėlė avariją, kurioje žuvo trys dešimtmečiai berniukai, jis įkūrė saugos paslaugų kompaniją, tapo jos direktoriumi.

Keistas sutapimas, kad beveik tuo pat metu Lietuvoje vėl apie tuos įvykius vėl garsiai kalbama. S.Paulikas paleistas iš pataisos namų neatbuvęs visos jam skirtos bausmės laiko, o V.Grigaravičius po mėnesio triuškinančiu rezultatu laimėjo mero rinkimus.

„Esu įsitikinęs, kad jis privalėjo atlikti visą bausmės laiką už tikrai sunkų nusikaltimą. Neigiamai vertinu teisėjų sprendimą išleisti anksčiau“, kalbėjo V.Grigaravičius.

Jau šešerius metus sukdamasis versle dažnai bendravo su pramonės ir verslo įmonių atstovais, kurie ir pradėjo jį įkalbinėti dalyvauti Alytaus miesto mero rinkimuose.

„Ilgokai atsikalbinėjau. Net kategoriškai. Bet po kiek laiko sutikau. Tik be jokių partinių, o su visuomenine organizacija. Anksčiau politikoje nedalyvavusiais, turinčiais gerų idėjų ir noro keisti gyvenimą Alytuje.

Reikia komandos, kad meras nebūtų kaip vazonėlis ant palangės. Taip pat išrinktus į tarybą kviesime visus prisidėti prie miestu svarbių darbų įgyvendinimo, bet be jokių išankstinių reikalavimų ir įsipareigojimų. Skaidriai ir viešai.

Bet negali būti ir kalbos apie priėmimą į koaliciją žmogaus, kuris savo žodžiais labai pažemino alytiškius ir miestą“, – teigė V.Grigaravičius.

Svarbiausius merui ir tarybai darbus jie išgirdo iš gyventojų priešrinkiminiuose susitikimuose, kuriuose dalyvavo apie 6000 alytiškių.

O ir pačiai „Alytaus piliečių“ komandai idėjų netrūksta.

„Alytiškiai žino mano darbus nuo 1991 metų ir net anksčiau. Rinkimuose su visuomeniniu komitetu „Alytaus piliečiai“ nedalijome sunkiai neįgyvendinamų ir neįgyvendinamų pažadų. Tai ir lėmė pergalę“, – tvirtino V.Grigaravičius, sulaukęs ne tik pačių alytiškių, visos šalies gyventojų, bet ir prezidento Valdo Adamkaus pagyrimo už organizuoto nusikaltimo sutramdymą.

Ne tik jis akivaizdžia balsų persvara išrinktas meru, bet kartus ir jokioms partijoms nepriklausantys alytiškiai, susibūrę į visuomeninį komitetą „Alytaus piliečiai“ iškovojo 12 mandatų taryboje. O kartu su juo 13 iš 27. Tik vieno pritrūko iki absoliučios daugumos.

Patikėję ne partijomis, o nepriklausomais kandidatais, alytiškiai pirmą kartą išrinko savivaldybės tarybą, kurioje dirbs 15 su partijomis nesusijusių. Jie nusiteikė ir pasirengę įrodyti ne tik Alytui, net ir visai Lietuvai, kad miestą gali valdyti patys piliečiai – ne partiniai atstovai.

V.Grigaravičiui jo komanda pritarė, kad patys gyventojai, išsirinkę merą, visi ir turi dalyvauti jo inauguracijoje. Todėl ši ceremonijas turėtų įvykti ne kaip būdavo įprasta savivaldybės tarybos salėje, o Rotušės aikštėje.

Tapęs meru ir gavęs tarnybinį telefoną, V.Grigaravičius pažadėjo viešai paskelbti numerį, kad iškilus bet kokiam svarbiam klausimui kiekvienas alytiškis jam tiesiogiai galėtų paskambinti. Taip V.Grigaravičius elgėsi ir būdamas policijos generaliniu komisaru., ir tokiu būdu pelnęs dar didesnį žmonių pasitikėjimą.

„Gyvenime niekada nerūkiau ir nesikeikiau. Mano leksikone tokių žodžių nėra. Visada laikausi žodžio. Nesu apgavęs nei vieno žmogaus. Net sunkiausio nusikaltėlio. Nemėgstu intrigų. Esu komandinio darbo šalininkas, skatinantis iniciatyvas. Demokratiškas, teisingas, bet t griežtas. Nes drausmė yra privalumas. Taip elgsiuosi ir tapęs meru“, – tvirtino V.Grigaravičius.

Ar bus progų alytiškiams pamatyti merą apsirengusį policijos generalinio komisaro uniforma? Juk tokią teisę išsaugojo ir atsistatydinęs. Pašnekovas tokios galimybės neatmetė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.