K.Trečiokas atsisakys iškovoto Telšių tarybos nario mandato

Aplinkos ministras Kęstutis Trečiokas,

K.Trečiokas aiškino, kad dalyvaudamas savivaldos rinkimuose rinkėjų neapgavo, nes buvo savotiškas „treneris“.<br>T.Bauro nuotr. iš archyvo
K.Trečiokas aiškino, kad dalyvaudamas savivaldos rinkimuose rinkėjų neapgavo, nes buvo savotiškas „treneris“.<br>T.Bauro nuotr. iš archyvo
Daugiau nuotraukų (1)

BNS ir lrytas.lt inf.

Mar 3, 2015, 4:53 PM, atnaujinta Jan 11, 2018, 5:56 PM

„Panašu, kai tai yra nesuderinama. Viceministras gali (būti tarybos nariu), o ministrui teks spręsti, kur būti. Manau, kad galime neslapukauti, tikrai liksiu ten, kur galiu būti naudingesnis savo rinkėjams. Kadangi mandatų skaičius yra toks, kad didesnės įtakos daryti procesams rajone nebus galimybės, teks pasilikti prie ministro portfelio“, – BNS antradienį sakė K.Trečiokas.

Jis aiškino, kad dalyvaudamas savivaldos rinkimuose rinkėjų neapgavo, nes buvo savotiškas „treneris“.

„Ėjau kaip komandos lyderis, kaip treneris, bet niekad į vatą nevyniojau ir nesakiau, kad dėl šito mandato mesiu kokį postą. Jeigu būtų susidariusi tokia solidi dauguma, kur aš galėčiau dalyvauti ir dirbti rajone, taip, aš būčiau atsisakęs ministro (kėdės)“, – tikino ministras.

Suskaičiavus pirmumo balsus K.Trečiokas „tvarkiečių“ sąraše Telšiuose liko antras. Naujoje Telšių rajono taryboje ši partija turės keturis atstovus, per 2011 metų rinkimus ji buvo iškovojusi aštuonias vietas taryboje.

Iš viso Telšiuose renkamai 27 tarybos nariai. Daugiausiai vietų – devynias – per balsavimą sekmadienį iškovojo socialdemokratai.

Antrame rinkimų ture dėl Telšių mero posto susirungs dabartinis meras socialdemokratas Vytautas Kleiva ir „tvarkiečių“ iškeltas Amantas Lukavičius.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.