Kauno socialdemokratai nenori būti savivaldybės opozicijoje

Daugiau nuveikti galima būnant

A.Garbaravičius lieka Kauno savivaldybės taryboje.<br>M.Patašiaus nuotr. iš archyvo
A.Garbaravičius lieka Kauno savivaldybės taryboje.<br>M.Patašiaus nuotr. iš archyvo
Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

Mar 3, 2015, 3:45 PM, atnaujinta Jan 11, 2018, 6:11 PM

Kauno miesto tarybos nario mandatą netrukus jis gaus, nes iš keturių rinkimus laimėjusių Kauno socialdemokratų grupės pasitrauks Seimo narė, partijos Kauno skyriaus vadovė Orinta Leiputė.

„Esu išbandęs taip vadinamo opozicijos politiko duonos skonį. Deja, pasiekti gerų rezultatų praktiškai negali, mėgindamas oponuoti valdantiesiems. Nei medžiagos gauni, nei informacijos gali pakankamai susirinkti apie projektus, viešųjų ir kitokių finansų realų panaudojimą, nuveiktus ar uždelstus darbus ir kitus su savivalda susijusius dalykus. Todėl, mano nuomone, socialdemokratams kur kas naudingiau bus jungtis prie valdančiosios koalicijos ir dirbti drauge su kitais Kauno labui“, – antradienį naujienų agentūrai Elta sakė A. Garbaravičius.

Jis neneigė, kad ir būdamas pozicijoje, iki šiol kritikos nevengęs netgi valdančiosios koalicijos kolegoms.

„Nesakau, kad absoliučiai visai atvejais būnu teisus. Juk nesu Jėzus Kristus, kad visą teisybę žinočiau. Manau, rinkėjai balsuodami parodė, ką jie nori matyti ateinančią kadenciją savivaldybėje, kuo jie pasitiki. Labai gerbiu „Vieningą Kauną“ ir jo vadovą. Ką tik Visvaldas Matijošaitis išlošė tikrai daug ir jam reikia suteikti progą kuo efektyviau dirbti. O kad jis tai moka, kad sugeba valdyti, puikiai įrodo versle. Manau, visais atvejais gera rasti bendraminčių. Ir Kaunui būtų daugiau naudos, jei savivaldybėje pagaliau liautųsi nesutarimai, o visos jėgos būtų sutelktos bendram darbui. To reikėtų palinkėti naujajai Kauno miesto tarybai“, – kalbėjo pirmasis visą ketverių metų kadenciją (2003 – 2007 m.) Kauno meru dirbęs A. Garbaravičius.

Jis dar pabrėžė, kad lemiamą sprendimą dėl socialdemokratų frakcijos pasirinkimo priims patys partiečiai bei jų lyderė O. Leiputė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.