Mįslinga tragedija paženklintą vaikų darželį užplūdo tikrintojai

Sostinėje esančio vaikų darželio tėvai vis dar laukia atsakymo, kodėl jų vaikų akivaizdoje sukniubo ir mirė moteris, kurios ten iš viso net neturėjo būti. Naujienų portalui lrytas.lt paviešinus šią istoriją, situacija minėtoje ugdymo įstaigoje susidomėjo ir Valstybinė darbo inspekcija bei vaiko teisių apsaugos specialistai.

Po nelaimės darželį tikrina Darbo inspekcijos specialistai.<br>T. Stacevičiaus nuotr.
Po nelaimės darželį tikrina Darbo inspekcijos specialistai.<br>T. Stacevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Mar 3, 2015, 2:43 PM, atnaujinta Jan 11, 2018, 6:11 PM

Žinią apie tai, kad per rytinę vaikų mankštą darželio sporto salėje sukniubo ir mirė pagyvenusi moteris, redakcijai pranešė darželinukų tėvai. Juos pačius šokiravo faktas, kad įstaigos vadovė incidento apie mirtį neviešino. Taip pat buvo spėjama, jog moteris galėjo ugdymo įstaigoje dirbti nelegaliai. Nors įtaigos vadovė nelegalaus darbo faktą neigia, vis tik sunku paaiškinti, ką su vaikų ugdymu tiesiogiai nesusijęs žmogus veik darželio patalpose.

Situacija susidomėjo vaiko teisių specialistai

Po minėtos publikacijos situacija sostinės darželyje susidomėjo ir vaiko teisių specialistai.

Vilniaus miesto savivaldybės pagalbos vaikui organizavimo poskyrio vyriausioji specialistė Kristina Girštautė teigė, kad šiuo metu apie įvykį bei jo aplinkybes renkama informacija.

Portalo lrytas.lt žiniomis, vienas iš vaiko teisių specialistus dominančių klausimų, ar darželio auklėtiniams po jų akivaizdoje įvykusios nelaimės buvo suteikta psichologinė pagalba.

Darbo inspekcija pradėjo tyrimą

Nelaimės aplinkybėmis vaikų darželyje susidomėjo ir Valstybinės darbo inspekcijos specialistai.

Valstybinės darbo inspekcijos prie LR socialinės apsaugos ir darbo ministerijos Komunikacijos skyriaus vedėja Gabrielė Banaitytė teigė, kad šiuo metu inspekcijos specialistai įvykio vietoje aiškinasi situacija.

Valstybinė darbo inspekcija pagal pateiktą informaciją pradėjo tyrimą dėl šio įvykio – darbo inspektoriai buvo nuvykę į lopšelį-darželį, aiškinosi nelaimės aplinkybes, paprašė pateikti tyrimui svarbius dokumentus. Jei nelegalaus darbo įtarimai pasitvirtins, darbdaviui grės administracinė atsakomybė. Pasitvirtinus darbo santykių faktui taip pat būtų pradėtas tyrimas ir dėl mirties darbe“, – teigė G.Banaitytė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.