Nueinančios Šiaulių valdžios dovana miestiečiams – kolumbariumas

Ne vienerius metus Šiauliuose laukto kolumbariumo statyba dabartinei Šiaulių valdžiai pasirodė sunkiai išsprendžiama problema.

Daugiau nuotraukų (1)

Ričardas Vitkus

Mar 3, 2015, 5:00 PM, atnaujinta Jan 11, 2018, 5:39 PM

Nors statybos konkursą laimėjusi bendrovė „Meba“ buvo įsipareigojusi kolumbariumą pastatyti iki praėjusių spalio 15 dienos, šio statinio vietoje stūkso tik pamatai.

Vėžlio žingsniu vykusią kolumbariumo statybą kantriai stebėjusi Šiaulių valdžia nutraukti sutartį su pažadų taip ir neįvykdžiusia „Meba“ ryžosi tik praėjusių metų pabaigoje.

Urną su savo artimųjų palaikais į kolumbariumą patalpinti norintiems šiauliečiams teks apsišarvuoti kantrybe – naujas kolumbariumo statybos Ginkūnų kapinėse konkursas paskelbtas tik šią savaitę.

Kolumbariumo statybai Šiaulių valdžia iš miesto biudžeto atseikės 87 tūkstančius eurų.

Vienuolikos modulių kolumbariumas turėtų iškilti ant pamatų, kuriuos vargais negalais sugebėjo išlieti čia ilgą laiką „triūsę“ liūdnai pagarsėjusios bendrovės „Meba“ statybininkai.

Už pastatytus pamatus bendrovei „Meba“ jau sumokėta 90 tūkstančių litų (26 tūkstančiai 65 eurai).

Kad kolumbariumo statybos konkurso vėl nelaimėtų tokie pat slunkiai, nuspręsta, jog jame galės dalyvauti tik tos statybų bendrovės, kurios savo darbuotojams moka už Šiaulių miesto vidurkį didesnį atlyginimą.

Tai reiškia, kad kolumbariumo Ginkūnų kapinėse statybos konkurse negalės dalyvauti bendrovės, kurios savo darbuotojams moka už 521 eurą mažesnį atlyginimą.

„Šią sąlygą į konkurso nuostatas nusprendėme įrašyti norėdami apsidrausti, kad jo nelaimėtų tik minimalų atlyginimą ar išvis jo nemokančios bendrovės“, – tokį sprendimą paaiškino Šiaulių miesto savivaldybės administracijos direktoriaus pareigas laikinai einantis Algimantas Beinoravičius.

Jei viskas eisis sklandžiai, tikimąsi, kad kolumbariumas didžiausiose Šiaulių kapinėse atsiras jau šiemet.

Kolumbariumo pastatyti taip ir neįstengusiai bendrovei „Meba“ per sprangus pasirodė ir kitas kąsnis – Menų inkubatoriais statyba.

Kadangi darbai buvo vilkinami ir šiame objekte, Šiaulių miesto valdžiai teko nutraukti sutartį su „Meba“ ir dėl Menų inkubatoriaus statybos.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.