Įpykęs V. Matijošaitis rėžė konservatoriams

Didžiausio kauniečių palankumo pirmajame mero rinkimų ture sulaukęs visuomeninio judėjimo „Vieningas Kaunas“ įkūrėjas, verslininkas Visvaldas Matijošaitis atsikirto konservatoriams, įžvelgusiems pavojų miestui, kuriame bando įsitvirtinti oligarchai ir neva kyla grėsmė demokratijai.

„Vieningo Kauno“ atstovai stebisi konservatorių elgesiu.<br>P.Mantauto nuotr.
„Vieningo Kauno“ atstovai stebisi konservatorių elgesiu.<br>P.Mantauto nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Arūnas Karaliūnas

Mar 4, 2015, 12:22 PM, atnaujinta Jan 11, 2018, 3:46 PM

„Galite vadinti mane oligarchu, Krabu, policininku, tačiau labai negražu įžeidinėti ir žeminti intelektualų komandą, kuria patikėjo kauniečiai“, –  su tokiu pareiškimu  į konservatorių lyderius Andrių Kubilių, Rasą Juknevičienę ir Kauno merą Andrių Kupčinską kreipėsi V.Matijošaitis. Jis paragino konservatorius  išmokti pralaimėti.

Su A.Kupčinsku V.Matijošaitis susikaus antrajame mero rinkimų ture, tačiau pirmajame įveikė jį dideliu skirtumu.

„Netikėkite konservatorių gąsdinimais, netikėkite jų skleidžiamu melu“, – ragino V.Matijošaitis. Pasak jo, tokios komandos gali pavydėti ne tik kiti šalies miestai, bet ir Seimas.

Bendraudamas su kauniečiais V.Matijošaitis dažniausiai girdėjo vieną nusiskundimą dabartiniu Kauno meru A.Kupčinsku: jis žada daugybę dalykų, tačiau jų neištesi. 

„Vieningas Kaunas“ naujosios kadencijos taryboje turės 16 atstovų, konservatoriai – trimis mažiau.

Pasak tarybos nario Povilo Mačiulio, jau rinkimų naktį įvyko susitikimai su visais į Kauno tarybą pakliuvusiais politikais, tarp jų Liberalų sąjūdžio atstovais, kurie laikomi bene realiausiais „Vieningo Kauno“ partneriais.

P.Mačiulis taip pat paskelbė, kad pergalė šiuose rinkimuose skiriama vienai „Vieningo Kauno“ įkūrėjų Irenai Matijošaitienei, tragiškai žuvusiai 2013-ųjų pavasarį.

„Ar gali darbas Kauno savivaldybėje padėti „Vičiūnų grupei“ padidinti silkės pardavimus Prancūzijoje?“ – kritiką dėl neva noro būnant valdžioje  tvarkyti savo verslo reikalus atrėmė V.Matijošaitis.

Kaune trečiadienį viešėjusi prezidentė Dalia Grybauskaitė, paklausta apie rinkimų rezultatus mieste, kai didžiąją balsų dalį surinko verslininko V.Matijošaičio suburta visuomeninė organizacija „Vieningas Kaunas“, nedviprasmiškai užsiminė palaikanti miesto konservatorių lyderį A.Kupčinską.

„Esu vilnietė, vertinti turėtų kauniečiai. Kaunui norėčiau palinkėti išsirinkti tokį merą, kuris atstovautų visų rinkėjų, o ne siauros interesų grupės interesams. Vilnius jau mėgina išsivaduoti iš panašios situacijos. Todėl Kaunui linkiu nepatekti į tokią padėtį, kurioje buvo Vilnius“, – sakė Lietuvos prezidentė D.Grybauskaitė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.