Į Vilniaus valdžią patekęs britas paaiškino, kodėl vilki suknelę

Dalyvauti kasdienėje visuomeninėje veikloje – vienas dalykas, o eiti į politiką – visai kas kita. Ten gali skaudžiai gauti per galvą ar kitaip nukentėti. Tai savo kailiu jau patyrė britas Markas Adamas Haroldas, savaitgalį išrinktas į Vilniaus miesto tarybą.

Vilniaus tarybos nariui M.A.Haroldui tik patekus į politiką primintas kadras iš R.Zabarausko filmo „Streikas“.<br>Asmeninio albumo nuotr.
Vilniaus tarybos nariui M.A.Haroldui tik patekus į politiką primintas kadras iš R.Zabarausko filmo „Streikas“.<br>Asmeninio albumo nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lina Bartkutė

Mar 5, 2015, 1:22 PM, atnaujinta Jan 11, 2018, 1:11 PM

Šią savaitę pradėta platinti ir aptarinėti M.A.Haroldo nuotrauka, kurioje jis užfiksuotas apsivilkęs trumpa suknele ir atkišęs didįjį pirštą. Atseit – štai ką vilniečiai išsirinko į valdžią.  

Pirmą kartą Lietuvoje į savivaldybės tarybą išrinktas užsienietis nustebo dėl tokių metodų. Jis pasakojo, kad nuotrauka yra visai ne nuotrauka, o kadras iš režisieriaus Romo Zabarausko filmo „Streikas“ (angl. „We Will Riot“).

„Filme teko toks vaidmuo. Vaidinau kažkokių riaušių dalyvę ir turėjau daužyti mašiną. Tai užfiksuota tame kadre“, – taip savo išskirtinį kadrą apibūdino į Vilniaus tarybą patekęs 36 metų liberalas M.A.Haroldas.

Pasak naujojo tarybos nario, geriausia pažiūrėti patį filmą – tada viskas bus aišku. O publikai pateikiamas vienas šis kadras daugeliui tiesiog keistai atrodo. Tiesa, pats britas kadre nemato nieko keista.

„Tai yra tik filmas. Žmonės kuria filmus, vilki kostiumus, daro kažką įdomus, o visi kiti į tai žiūri. Tai net nežinau, apie ką  daugiau kalbėti. Svarbiausias mano vaidmens tikslas – pramoga. O gal Lietuvos teatre žmonės nedaro pramogų?“ – teiravosi M.A.Haroldas.

O ką naujasis tarybos narys mano apie lytines mažumas? M.A.Haroldas atsakė, kad visi gali jo nuomonę šiuo klausimu lengvai rasti tarybos nario programoje.

„Yra žmogaus teisės ir Europos Sąjungos normos. Ten viskas aiškiai pasakyta apie lytines mažumas, Lietuva pasirašė sutartį su ES ir su viskuo sutiko. Nematau čia jokio skandalo“, – aiškino britas, anksčiau ir pats dalyvavęs netradicinės lytinės orientacijos asmenų eitynėse „Baltic Pride“.

Paklaustas apie šeimą, M.A.Haroldas atsisakė tai komentuoti. Vyriausiosios rinkimų komisijos anketoje politikas taip nurodė savo šeiminę padėtį: „Gyvename kartu nesusituokę.“

19-oje vietoje liberalų sąraše buvęs M.A.Haroldas gavo daugiau kaip 2,7 tūkst. pirmumo balsų – tai kilstelėjo jį į 11-ą vietą. Liberalai Vilniaus taryboje iš viso gavo 15 mandatų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.