Kaišiadorių kavinėje puotavusiems teisėjams gresia drausmės byla

Lietuvos apeliacinio teismo teisėjų vaišių pas Kaišiadorių verslininką Algimantą Radvilą aplinkybes tirianti komisija išvadas turėtų pateikti iki kovo pabaigos. Teisėjų tarybos pirmininkas Egidijus Laužikas sako, kad jas gavus tarybos posėdyje bus sprendžiama, ar kelti teisėjams drausmės bylas.

„Lietuvos ryto“ dienraštis praėjusią savaitę paskelbė informaciją apie teisėjų pokylį su turtingiausiu Kaišiadorių verslininku A.Radvila.<br>V.Balkūno asociatyvi nuotr.
„Lietuvos ryto“ dienraštis praėjusią savaitę paskelbė informaciją apie teisėjų pokylį su turtingiausiu Kaišiadorių verslininku A.Radvila.<br>V.Balkūno asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

Mar 5, 2015, 12:25 PM, atnaujinta Jan 11, 2018, 1:27 PM

Pasak E.Laužiko, Teisėjų taryboje praėjusio penktadienio posėdyje dėl šio įvykio buvo sudaryta komisija, kurią sudaro du Aukščiausiojo Teismo teisėjai ir visuomenės atstovai.

„Dabar komisija atlieka tyrimą nustatyti, ar nebuvo nusižengta teisėjų etikos reikalavimams. Tai būtent komisija išsireikalaus, kiek jie turi galimybės gauti medžiagą, ir jie pateiks išvadą Teisėjų tarybai, o Teisėjų taryba svarstys, ar yra pagrindas teisėjams pradėti drausmines bylas, ar nėra pagrindo. Kiek žinome, ikiteisminis tyrimas atliekamas tiriant kitus dalykus – būtent dėl apgaulingos buhalterijos vedimo, ar buvo ten sumokėti pinigai, ar nebuvo sumokėti į kasą“, – aiškino Teisėjų tarybos pirmininkas E.Laužikas.

Kitas tarybos posėdis vyks kovo 27 d.

Be to, pasak E.Laužiko, tiek šis atvejis, tiek aplaidžių teisėjų darbo faktai ir šiurkštūs pažeidimai Pasvalio rajono apylinkės teisme sugadina kruopštų kasdienį teismų darbą, krinta pasitikėjimas teismais, juo labiau, kaip parodė ketvirtadienį pristatytas tyrimas, visuomenė nuomonę apie teisėsaugos institucijas, teismus 50 proc. gauna iš televizijos, 22 proc. – iš interneto.

Pasak jo, tokie įvykiai, kai jie yra nušviečiami spaudoje, iš karto smukdo reitingus.

Teisėjų garbės teismas gali skirti vieną iš šių drausminių nuobaudų: pareikšti pastabą, papeikimą ar griežtą papeikimą. Teisėjų garbės teismas savo sprendimu gali: pasiūlyti Respublikos Prezidentui ar Seimui atleisti teisėją iš pareigų ar pasiūlyti Respublikos Prezidentui kreiptis į Seimą dėl apkaltos teisėjui. Teisėjų garbės teismo sprendimas per dešimt dienų nuo jo priėmimo gali būti skundžiamas Aukščiausiajam Teismui.

„Čia jau tolimesni dalykai. Mes tikrai negalime prognozuoti. Mes turime susidaryti objektyvų vaizdą, kaip vis dėlto ten iš tikro buvo“, – sakė E.Laužikas.

„Lietuvos ryto“ dienraštis praėjusią savaitę paskelbė informaciją apie teisėjų pokylį su turtingiausiu Kaišiadorių verslininku A.Radvila. Teisėjai teigia vakarieniavę už savo lėšas ir atmeta bet kokius jiems metamus kaltinimus, nors neneigia, kad prie stalo kartu buvo prisėdęs ir verslininkas. LAT pirmininkas Egidijus Žironas nurodė, kad apie 1000 litų siekiančią sąskaitą apmokėjo teismo kancleris, kuris jau yra pasišalinęs už einamų pareigų.

E.Žironas taip pat teigė, kad jo vadovaujamo teismo teisėjai nenagrinėjo su Kaišiadorių verslininku A. Radvila susijusių bylų. Tačiau, anot žiniasklaidos, informaciją apie bylas skelbiančio portalo „eteismai“ duomenys rodo, kad šis teismas priėmė mažiausiai keturis sprendimus, susijusius su šia įmone.

Be to, trečiadienį spauda rašė, kad, nors viešai dievagotasi, jog už triukšmą sukėlusias vaišes sumokėta, tik neišsaugota čekio, aiškėja, kad pinigai neįmokėti į kasą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.