Premjeras įvardijo Vilniaus ir Kauno lyderius

Premjeras Algirdas Butkevičius pirmajame rinkimų ture tikėjosi didesnio rinkėjų aktyvumo. Nepaisant to, rinkimai praėjo sėkmingai ir jau žvelgiama į antrąją kovą, kuri vyks kovo 15 dieną. A.Butkevičius Vilniaus mieste pranašesniu laiko liberalą Remigijų Šimašių, o Kaune – Visvaldą Matijošaitį.

Premjeras A.Butkevičius.
Premjeras A.Butkevičius.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Mar 5, 2015, 8:45 AM, atnaujinta Jan 11, 2018, 2:06 PM

„Vilniuje R.Šimašiaus pirmojo rinkimų turo rezultatai skyrėsi ne vienu ir ne dviem procentais, palyginti su Artūro Zuoko. Yra sakoma, kad rinkimai antrajame ture prasideda iš naujo, tad sunku tiksliai spėlioti, nes abu kandidatai yra labai stiprūs.

Tai priklausys nuo daugelio veiksnių ir nuo to, kaip elgsis žmonės, kurie praėjusį kartą neatėjo į rinkimus“, – Žinių radijo laidai „Pozicija“ sakė premjeras A.Butkevičius.

Pasak premjero, Kaune laimės V.Matijošaitis. Jo užtikrinta pergalė pirmajame ture rodo, kad šis kandidatas turi didžiulį pranašumą prieš Andrių Kupčinską.

„V.Matijošaičio darbas Kaunui padarė daug teigiamų rezultatų. Beje, kiek žinau, jis jau pasitraukęs iš verslo ir yra pasiryžęs dirbti politikoje“, – teigė premjeras.

Premjeras padėkojo rinkėjams, kurie palaikė Socialdemokratų partiją. Pasak jo, partija išgyvena tam tikrą reformą. Vilniaus skyriui pradėjo vadovauti jaunimas ir jo žinomumas kol kas dar nėra didelis. Jei skyrių lyderiai gauna mažiau nei partijos, tai problemos yra susijusios su skyrių lyderiais.

Vertindamas Liberalų sąjūdžio rezultatus, premjeras sakė, kad jiems gerai, jog yra opozicijoje ir gali lengviau viską kritikuoti. Be to, R.Šimašius nėra naujokas politikoje. Kai dirbo Laisvosios rinkos institute, komentuodavo įvairius parnešimus ir buvo žinomas.

„Manau, šį kartą visuomenė žiūrėjo į asmenybes, kurios dalyvauja rinkimuose. Ne taip kaip anksčiau, kai svarstyklės svirdavo tai į vieną, tai į kitą pusę“, – pasakojo A.Butkevičius.

Premjeras sakė, kad siurprizų koalicijoje nebus. Jie išsprendė pensijų atkūrimo klausimą, dujų kainą sumažino 40 proc. ir atliko daug kitų darbų, bet tai nebuvo aiškiai skleidžiama. Darbai buvo atlikti bendru koalicijos darbu, o kitiems atrodo, kad kažkas atėjo ir padarė.

„Iki Seimo rinkimų įgyvendinsime ir kitus projektus, kurie svarbūs Lietuvai, ir tai turi būti bendro komandinio darbo rezultatas“, – teigė A.Butkevičius.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.