S.Skvernelis paaiškino, kodėl VSAT vadovu pasirinko R.Požėlą

Vidaus reikalų ministras Saulius Skvernelis naujuoju Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) vadovu paskyrė policijos generalinio komisaro pavaduotoją Renatą Požėlą, atsižvelgęs į pareigūno profesionalumą ir imlumą reformoms.

R.Požėla.<br>M.Patašiaus nuotr.
R.Požėla.<br>M.Patašiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

2015-03-05 10:02, atnaujinta 2018-01-11 13:43

„Mes turime įvestas kadencines pareigas. Pasibaigus pareigūnų kadencijai įvertinamas visas veiklos laikotarpis ir, aišku, labai svarbu paties pareigūno noras ir nusiteikimas būti kandidatu kitai kadencijai pratęsti ar ne. Tai kalbant apie VSAT vadą tokio pageidavimo jis (dabartinis VSAT vadas Vainius Butinas, – ELTA) neišreiškė, dėl to atsirado poreikis ieškoti naujo vado ir manau, kad VSAT reikia pokyčių, veržlumo, naujo požiūrio, vidinių reformų, juo labiau kad iš tikrųjų tai ypatingai svarbi taryba vertinant iš šios dienos pozicijų, t. y. geopolitinės situacijos. Tai yra tarnyba, kuri saugo išorinę ES sieną, tarnyba, kuri konflikto ar karo atveju pirma stos ginti valstybės, tarnyba, kuri saugo valstybės ekonominį saugumą, t. y. kovoja su šešėliu, kontrabanda, nelegalia migracija, kuriai šiandien yra dideli iššūkiai. Manau, naujasis vadovas tikrai su tais iššūkiais susidoros, suburdamas kolektyvą, komandą ir darydamas vidinius pokyčius struktūroje“, – žurnalistams ketvirtadienį sakė vidaus reikalų ministras.

Klausiamas, kodėl VSAT pasirinktas vadovauti R. Požėla, S. Skvernelis pabrėžė pareigūno brandą įgyvendinti pokyčius, R. Požėlos, kaip buvusio S. Skvernelio pavaduotojo, galimybes pertvarkoms, reformoms, ryžtui, darbui su kolektyvu, žmogiškąsias, asmenines, dalykines savybes.

„Manau, kad jis tikrai subrendęs tokiems iššūkiams ir pokyčiams ir savo gyvenime, ir vykdant vidaus reikalų sistemai aktualius uždavinius“, – tikino ministras.

Tiesa, kol kas konkrečių uždavinių S. Skvernelis R. Požėlai neformavo. Tai ministras žadėjo daryti, kai jis bus paskirtas VSAT. Tai daryti ketinama kitą savaitę.

„Kai bus paskirtas, tai bus suformuluoti ir konkretūs uždaviniai, ir konkretūs reikalavimai“, – tikino ministras.

ELTA jau skelbė, kad kitą savaitę baigiasi dabartinio VSAT vadovo V. Butino kadencija, paaiškėjo, kad jo įpėdiniu tapo R. Požėla, kurio kandidatūrai pritarė ir Premjeras Algirdas Butkevičius.

R. Požėla šiuo metu eina generalinio policijos komisaro pavaduotojo pareigas ir buvo įvardijamas naujuoju generaliniu policijos komisaru, bet juo netikėtai tapo Linas Pernavas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.