Kaip kariautų prokurorai be pistoletų?

Kadenciją baigiančio generalinio prokuroro D.Valio kritikai vis gauna progų pasišaipyti iš prezidentės statytinio. Šįkart užkliuvo jo nesusigaudymas geopolitinių procesų vandenyse.

Daugiau nuotraukų (1)

Tadas Ignatavičius

Mar 6, 2015, 7:38 AM, atnaujinta Jan 11, 2018, 11:25 AM

D.Valį imta traukti per dantį, kad Rusijos grėsmės akivaizdoje, kai iš D.Grybauskaitės lūpų skamba karo terminai ir raginimai gintis, generalinis prokuroras elgiasi priešingai – iš pavaldinių nutarė atimti ginklus.

Tokią galimybę D.Valio įsakymu svarstė speciali darbo grupė ir nustatė, kad vis daugiau prokurorų nutaria atsisveikinti su turėtais tarnybiniais ginklais – jie patenka į prokuratūros saugyklą.

Bet ir tą sandėlį išlaikyti pernelyg brangu.

Taigi darbo grupė, atsižvelgusi dar ir į tai, kad pareigūnai turi galimybę turėti asmeninius pistoletus, pasiūlė tarnybinių ginklų atsisakyti.

Vis dėlto buvo nuspręsta ir pačių prokurorų atsiklausti, ką jie mano apie nusiginklavimą. Bet apklausos dalyvių nuomonės pasidalijo maždaug po lygiai.

Įdomu, ar taikingąjį D.Valį, atidėjusį nusiginklavimo užmojus, atvėsino apklausos rezultatai ar prezidentės nurodymas savo statytiniui labiau orientuotis geopolitinėje situacijoje?

Mat siūlymus sudėti ginklus supliekę prokurorų profesinės sąjungos lyderiai užsiminė, kad susitikime su D.Grybauskaite ir jiems teko išgirsti priekaištų dėl pilietiškumo trūkumo. O kaip jį pademonstruosi likęs be ginklo?

Neatmestina, kad kiek vėliau į rūmus S.Daukanto aikštėje iškviestas D.Valys pylos atsiėmė dvigubai.

Bet tarnybinių ginklų sąskaita sutaupyti bandęs prokuratūros vadovas staiga visai atleido vadžias ir tėškė projektą siūlydamas smarkiai pakelti prokurorams atlyginimus.

Gal nusprendė, kad jei jau neverta taupyti ginklams, tai kam apskritai veržtis diržus?

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.