L.Graužinienė nepritaria referendumui dėl šauktinių

Apie pokyčius – nenoriai

L.Graužinienė nepanoro komentuoti kalbų apie pokyčius partijos vadovybėje.<br>J.Stacevičiaus nuotr. iš archyvo
L.Graužinienė nepanoro komentuoti kalbų apie pokyčius partijos vadovybėje.<br>J.Stacevičiaus nuotr. iš archyvo
Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

Mar 6, 2015, 10:40 AM, atnaujinta Jan 11, 2018, 11:01 AM

„Konstitucijoje yra pasakyta, kad valstybės vadovai turi imtis visų būtiniausių priemonių, kad būtų išvengta tokios situacijos, kai kyla grėsmė mūsų valstybei ir valstybingumui. Todėl Seimo nariai turi prisiimti asmeninę atsakomybę, nes jie padėjo ranką ant Konstitucijos ir prisiekė, tai jie tą priesaiką turi vykdyti. Kaip jie balsuos, čia jau yra kitas klausimas. Bet tai, kad jie turi priimti sprendimą, juos įpareigoja Konstitucija, ir nereikia vengiant atsakomybės visus tuos klausimus perkelti ant tautos“, – penktadienį žurnalistams sakė L. Graužinienė.

Seimo vadovės teigimu, po Kovo 11-osios minėjimo klausimas dėl šauktinių kariuomenės jau galėtų būti įtrauktas į Seimo darbotvarkę. Pasak L. Graužinienės, dėl to dar bus tariamasi per planuojamą susitikimą su Seimo komitetų pirmininkais, frakcijų seniūnais ir Vyriausybės vadovu.

Kaip ELTA jau skelbė, Vyriausybė skubos tvarka pritarė principinės kariuomenės struktūros įstatymo pataisoms, kuriomis numatoma dar šiemet į privalomąją karinę tarnybą pašaukti nuo 3 iki 3,5 tūkst. šauktinių. Jei šiam sprendimui pritars Seimas, kariuomenė pirmuosius prievolininkus 9 mėnesių tarnybai pašauks rugpjūtį arba rugsėjį. Numatoma, kad šauktinių kariuomenė bus grąžinta penkerių metų laikotarpiui.

Apie pokyčius – nenoriai

Seimo pirmininkė tvirtina, kad Darbo partijoje dabar jokių pokyčių nėra, o žiniasklaidoje pasirodžiusių minčių apie galimus personalinius pasikeitimus ji nelinkusi komentuoti.

„Darbo partijoje jokių pokyčių dabar nėra. Visi dirbame, laukiame antro turo, tikimės gerų rezultatų. Darbo partija dirba vieningai ir tvarkingai. (...) To, kas „pletkų“ lygyje viešoje erdvėje žiniasklaidoje pasirodė, nekomentuoju, o mes viduje kiekviena partija sprendžiame savo klausimus“, – penktadienį po Seimo valdybos posėdžio žurnalistams sakė L. Graužinienė.

Penktadienį vakare Kėdainiuose turėjo vykti Darbo partijos tarybos posėdis, tačiau pranešta, kad jis bus surengtas po antrojo rinkimų turo.

Planuojama, kad posėdyje bus aptartas partijos pasiruošimas antrajam merų rinkimų turui ir patvirtintas finansinių ataskaitų rinkinys.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.