Tai bent: moksleiviai nupynė 250 tūkst. lietuviškų apyrankių!

Lietuvos moksleiviai nupynė neįtikėtiną skaičių trispalvių apyrankių – daugiau nei ketvirtį milijono!

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2015-03-06 20:24, atnaujinta 2018-01-11 09:18

Penktadienį Nacionalinėje dailės galerijoje apsilankė šimtai mokinių. Daugiau nei 100 šalies švietimo įstaigų moksleivių ant Gediminaičių stulpų rišo jų pačių nupintas apyrankes.

Beveik mėnesį mokinių ir jaunimo organizacijos kvietė mokyklas ir visuomenę, taip pat užsienyje gyvenančius piliečius, originaliai paminėti artėjantį Lietuvos nepriklausomybės 25-metį ir nupinti trispalves draugystės apyrankes – vieną sau ir vieną dovanoti Lietuvai.

Trispalvė draugystės apyrankė – tai vienybės su Lietuva ženklas.

Vienuoliktokė Orinta atvažiavo į sostinę iš Marijampolės. Mergina pasigyrė nupynusi net 50 metrų apyrankių.

„Pyniau kelias dienas, nes žinojau, kad akcijai reikia nupinti ne vieną apyrankę. Taip norėjau prisidėti prie kovo 11-osios šventimo“, – šypsojosi 17-metė mergina.

Be to, Marijampolės Profesinio rengimo centre, kuriame ji mokosi, moksleiviai nupynė ir 530 m. ilgio trispalvę juostą: „Norėjome nupinti ir ilgiausią. Visi ilgai pynėme, tad ir gavosi ilga.“

Mokinių parlamentas, kuris buvo pagrindinis šios akcijos organizatorius, nesitikėjo, kad mokiniai bus tokie aktyvūs.

„Smagu, kad moksleiviai parodė tokį patriotiškumą ir pynė draugystės apyrankes. Taip parodome, kad kovo 11-oji mums svarbi. Kas man yra laisvė? Sunku klausimas... Man laisvė yra tai, kad aš galiu skaityti, elgtis, daryti tai, ką noriu. Galiu turėti savo mintis ir savo nuomonę. Laisvė yra mano tėvynė ir mano šalis“, – sakė vienuoliktokas Marekas Jodko.

Įtraukė moksleivius ir politikus

„Esate Lietuvą kurianti laisva ir nepriklausoma karta. Per vieną mėnesį jūs savo rankomis ir širdimis sukūrėte šią skulptūrą ir išjudinote visą Lietuvą, į idėjos sumanymo įgyvendinimą įtraukdami savo šeimas, mokyklas ir bendruomenes. Tai unikali jaunosios kartos dovana mūsų šalies laisvei ir nepriklausomybei“, – sakė akciją palaikanti prezidentė Dalia Grybauskaitė.

Prezidentės teigimu, ši akcija yra geriausias įrodymas, kad jaunas žmogus Lietuvą gali rasti savo kasdieniniame gyvenime – net ir pindamas trispalvę juostelę.

Akcija „Lietuvai ir man“, prie kurios prisijungė premjeras Algirdas Butkevičius su ministrų kabinetu, mūsų šalies muzikantai, sportininkai ir visuomenės veikėjai, startavo vasario pradžioje. Per mėnesį Lietuvos moksleiviai iš beveik 1200 švietimo įstaigų nupynė daugiau kaip 250 tūkst. apyrankių, kuriomis papuošė specialiai šiai akcijai sukurtus Gediminaičių stulpus.

Kovo 10-ąją visiškai užpildyta Gediminaičių stulpų konstrukcija bus pastatyta Seime. Be to, mokiniai ir mokytojai, ryšintys trispalves apyrankes, iki kovo 10-osios į muziejus įleidžiami nemokamai.

Akcijos ambasadoriais tapo Marijonas Mikutavičius, Katažina Zvonkuvienė, Svaras, Neringa Čereškevičienė, Jonas Nainys, Dominykas Vaitiekūnas, Paulius Jankūnas, Laura Asadauskaitė ir kt. – galima pakalbinti ir kai kuriuos iš jų. Dauguma lankėsi mokyklose ir kartu su mokiniais pynė trispalves draugystės apyrankes.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.