Vilnietę įsiutino parduotuvėje aptikti „koloradiniai“ segtukai

Georgijaus juostelės prekybos centro lentynoje – laki pirkėjos vaizduotė ar gudriai maskuojama politinė propaganda?

Daugiau nuotraukų (1)

Indrė Vainalavičiūtė

Mar 6, 2015, 2:03 PM, atnaujinta Jan 11, 2018, 10:17 AM

Pirkinį nufotografavusi vilnietė negailėjo karčių žodžių prekybininkams. Jos nuomone, šie segtukai yra Georgijaus juostelių simbolika.

„Mano nuomonė vienareikšmiška. Tai – šiurkštus draudžiamos atributikos brukimas. Bjauriausia, kad segtukai kabėjo šalia plaukų gumyčių, lankelių, segtukų. Vaikai juos tikrai matė. Manau, tai šlykščiai užmaskuota agresorių propaganda“, – piktinosi moteris.

Ji tikinai, kad tai nėra atsitiktinis spalvų sutapimas: „Nemanau, kad „koloradinių“ segtukų nepastebėjo parduotuvės darbuotojai ar vedėja. Segtukai buvo pakabinti pačioje matomiausioje vietoje, patys pirmieji, netoli kasų. Jų buvo ne vienas rinkinys. Man išreiškus pasipiktinimą kasininkes tik abejingai žiūrėjo.“

„Panašumo neįžvelgiu, bet neprekiausime“

UAB „Merista“ vadovas Mečilovas Apolianskas pripažino, kad įmonė jau sulaukė skundų dėl tų plaukų segtukų: „Gavome signalų, neva prekiaujame į Georgijaus juosteles panašiais plaukų aksesuarais.

Vakar nagrinėjome šią situaciją – pačius segtukus pasidėjome ant stalo ir ilgai krapštėme galvas ieškodami panašumų. Žiūrinėjome tų juostelių pavyzdžius internete ir galiu pareikšti, kad tai nieko panašaus. Georgijaus juosteles sudaro oranžinė ir juoda spalvos, o šie segtukai yra geltoni su juodos spalvos elementais.“

M.Apolianskas teigė, kad minėtos prekės jo įmonės siūlomos produkcijos asortimente nebeliks. „Kalbame apie eilinį plaukų segtuką, bet kadangi žmonių fantazija tokia laki, tiek jau to“, – sakė pašnekovas.

„Segtukai su politiniais judėjimais nesusiję“

Komentuodamas situaciją prekybos tinklo „Iki“ viešųjų ryšių vadovas Andrius Petraitis tikino, kad politinės ar juo labiau propagandinės potekstės ieškoti parduotuvių lentynose tikrai nereikėtų: „Mes prekiaujame įvairaus dizaino ir spalvų šio tiekėjo plaukų segtukais. Kadangi jie yra rudens kolekcijos, tai tiekėjas parinko būtent tokią spalvų gamą.

Užtikriname, kad šie segtukai niekaip nėra susiję su jokiais politiniais judėjimais, net jeigu jų spalva ir panaši. Šie segtukai yra gana populiarūs tarp pirkėjų ir anksčiau panašių pirkėjų užklausų nesame gavę“, – sakė jis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.