Antrą kartą be teisių BMW vairavęs 18-metis: „Liksiu be mašinos“

Iš pradžių jis dar bandė tvirtinti,kad savo vairuotojo pažymėjimą paliko namuose. Tačiau, kai pareigūnai patikrino duomenų bazėje ir paaiškėjo, kad per mėnesį be vairuotojo pažymėjimo prie savo BMW vairo jis įkliuvo jau antrą kartą, aštuoniolikmetis tik nuleido galvą: „Labai čia man nepasisekė... O važiavau tik valgyti nusipirkti“.

Aštuoniolikmetis be vairuotojo pažymėjimo prie BMW vairo per mėnesį įkliuvo jau antrą kartą.<br>A.Vaitkevičiaus nuotr.
Aštuoniolikmetis be vairuotojo pažymėjimo prie BMW vairo per mėnesį įkliuvo jau antrą kartą.<br>A.Vaitkevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Andrius Vaitkevičius

Mar 7, 2015, 12:12 PM, atnaujinta Jan 11, 2018, 8:15 AM

Vaikinas įkliuvo šeštadienio rytą Vilniaus pakraštyje, Eišiškių pl. vykusio policijos reido metu. Pareigūnai iš anksto buvo paskelbę, kad kovo 6-8 d. Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kelių policijos valdybos Kelių patrulių rinktinės pareigūnai pasirinktose Vilniaus vietose ir pasirinktame Vilniaus apskrities rajone tikrins vairuotojų blaivumą, ar nevairuoja apsvaigę nuo narkotinių ir kitų psichiką veikiančių medžiagų.

Pastaruoju metu tokie reidai sostinėje vyksta nuolat. Gal dėl to nuo 7 val. ryto pradėję stabdyti ir tikrinti automobilius bei jų vairuotojus, pareigūnai visiems tik palinkėdavo gero kelio. Pažeidimų iš pradžių nebuvo fiksuojama.

„Vairuotojai jau priprato. Nedrausmingi vairuotojai žino, kad gali įkliūti, nes tokie reidai Vilniuje organizuojami kiekvieną savaitgalį. Kai jie vykdavo rečiau, tai ir pažeidėjai drąsesni būdavo. O dabar jie jau vengia rizikuoti“, – lrytas.lt sakė pareigūnai.

„Iš po vakarykščio“ – 0,2 prom.

Netrukus keliems vairuotojams buvo surašyti protokolai dėl to, kad vairavo transporto priemones neapdraustas civilinės atsakomybės draudimu. Vienas vairuotojas, vairavęs automobilį „Nissan“ su priekaba, iš tolo pamatęs išsirikiavusius policininkus, sustojo kiek atokiau.

Pamatęs jo link pajudėjusį policijos automobilį su švyturėliais, „Nissan“ vairuotojas vis dėlto ryžosi važiuoti į priekį. Paaiškėjo, kad policijos jis išsigando dėl neįprastos priežasties – tempiama priekaba buvo be valstybinių numerių ir neapdrausta.

Vyras tvirtino, kad priekabą ką tik nusipirko ir važiuoja į „Regitrą“ jos registruoti. Nepaisant to, šiam vairuotojui irgi buvo surašytas protokolas.

Traktorių vairavusiam vyrui protokolas surašytas už tai, kad vienvietėje kabinoje jis vežė keleivį. Traktoristas tvirtino, jog tik nori padėti žmogui ir veža jį malkų.

Kelių įtarimų sukėlusių vairuotojų pareigūnai paprašė papūsti į alkoholio matuoklį. Vienas vyras dar „iš po vakarykščio“ įpūtė 0,2 prom. Kadangi tai neviršija leistinos normos, vyras buvo paleistas. Kiti vairuotojai buvo blaivūs.

Beje, praėjusią savaitę Vilniaus apskrities VPK pareigūnai išaiškino 30 atvejų, kai automobilius vairavo neblaivūs vairuotojai. Vien savaitgalį buvo išaiškinta 18 tokių atvejų: penktadienį – 5, šeštadienį – 6, sekmadienį – 7.

Pinigų autobusui neturi, todėl be teisių vairuoja BMW

Policijos reidui artėjant į pabaigą, pareigūnai sustabdė tamsų automobilį BMW. Prie vairo sėdėjęs apsaugos darbuotojo striuke vilkėjęs jaunuolis policininkams vairuotojo pažymėjimo nesugebėjo pateikti. Tvirtino, kad pamiršo namuose.

Ne vieną tokį paaiškinimą jau girdėję pareigūnai daug neaušindami burnos patikrino duomenų bazę ir neilgai trukus vaikinas jau nuleidęs galvą buvo priverstas pripažinti, kad nei namuose, nei kur nors kitur savo vairuotojo pažymėjimo jis negalėjo pamiršti. Jis jo tiesiog neturi.

Maža to, paaiškėjo, kad per mėnesį 18-metis be vairuotojo pažymėjimo prie vairo įkliuvo jau antrą kartą.

„Aš kaip tik dabar teises laikausi. Dirbu apsaugininku, objektai toli, pinigų kitaip važinėti neturiu. Dėl to ir vairuoju. Dabar tik valgyti norėjau nusipirkti. Aš tvarkingai vairuotoju, taisyklių nepažeidinėju“, – bandė teisintis vaikinas, pripažinęs, kad sustabdytas automobilis BMW yra jo.

Tačiau kaip jis ruošiasi sumokėti baudą, jei pinigų neturi net visuomeniniam transportui? Pirmą kartą teismas jam skyrė vos 50 eurų baudą. Dabar vaikinui gresia bauda nuo 285 eurų iki 434 eurų.

„Antrą kartą jau gausiu maksimumą... Net nežinau, ką reikės daryti. Matyt, liksiu be automobilio“, – kol pareigūnai rašė protokolą svarstė jaunuolis ir tvirtino, kad labai gailisi.

Tokius reidus Vilniaus pareigūnai, neskelbdami jų vietos, žada organizuoti ir ateityje. Artimiausias – jau sekmadienį.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.