Kovo 8-oji: pavasariniai žiedai moterims iš pareigūnų rankų

Vairuojančioms moterims policijos pareigūnai suteikė progą kone vienu metu patirti prieštaringus jausmus: jaudulį pamačius stabdančius policininkus ir puikias emocijas suvokus, kad pareigūnai sustabdė tik norėdami pasveikinti su Tarptautine moters diena.

Kovo 8-oji Alytuje.<br>lrytas.lt nuotr.
Kovo 8-oji Alytuje.<br>lrytas.lt nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Mar 8, 2015, 10:18 AM, atnaujinta Jan 11, 2018, 6:54 AM

Šiandien, kovo 8-ąją, Tarptautinę moters dieną, Alytaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato (toliau – Alytaus aps. VPK) policijos pareigūnai visoje Alytaus apskrityje sveikino moteris, dovanojo joms gėlių žiedus ir linkėjo kuo geriausios kloties.

Patruliai ankstų kovo 8-osios rytą į miesto gatves išvyko su šimtais tulpių, kad galėtų pasveikinti moteris. Geranoriškai nusiteikę ir besišypsantys pareigūnai stabdė automobilius ir, užuot tikrinę dokumentus ar darę kitus įprastus tarnybinius veiksmus, sveikino vairuojančias moteris ir keleives bei dovanojo joms pavasarinius tulpių žiedus, linkėjo gero ir saugaus kelio.

Buvo ir smulkių pažeidėjų, kurios į pareigūnų glėbį pateko neįsijungusios automobilio artimųjų šviesų ar neprisisegusios saugos diržų, bet šįkart dėmesingi ir atlaidūs policijos darbuotojai tik įspėjo, patarė ir linkėjo moterims transporto priemones vairuoti saugiai, važiuoti prisisegus saugos diržus, neviršyti greičio, saugoti save ir pėsčiuosius.

Pasveikintos ir maloniai nustebintos moterys dėkojo pareigūnams, linkėjo jiems sėkmės ir apgailestavo, kad kovo 8-oji – tik kartą per metus. O kaimyninėje Baltarusijoje gyvenančios eismo dalyvės sakė, kad jų šalyje jos nė karto nėra mačiusios, kad pareigūnai kelyje sveikintų moteris tokios dienos proga, joms pritarė ir sustabdytos vairuotojos iš Lenkijos.

Gėlių iš pareigūnų gavo ir kaunietės. Tulpėmis buvo apdalytos troleibusų vairuotojos, greitosios medicinos pagalbos gydytojos.

Sekmadienio rytą policininkai gerą nuotaiką sėjo ir Šiaulių apskrityje – Tarptautinės moters dienos proga vairuotojoms, keleivėms ir praeivėms dalijo tulpes.

Šią gražią akciją šiauliečiai pareigūnai rengia jau dešimtmetį. Šįkart šventę parėmė laisvalaikio ir pramogų centras „Akropolis“, dovanojęs 1000 tulpių žiedų.

Gėles eismo dalyvėms Šiauliuose, Joniškyje, Radviliškyje, Raseiniuose, Pakruojyje ir Kuršėnuose  dalijo dvylika patrulių ir kelių policijos pareigūnų ekipažų. Tulpių atsargos išseko labai greitai – akcija truko kiek daugiau kaip valandą.

Kartu su dviem kolegomis gėles šiaulietėms dalijusi Deimantė Augytė tvieskė šypsena: „Ši akcija mums labai maloni, nes nereikia drausminti ir bausti.“

Policininkė džiaugėsi ir kolektyvo dėmesiu – rytą atėjusi į darbą gavo visą glėbį gėlių.

Telšių kelių policijos pareigūnai surengė specialų reidą – miesto gatvėse stabdė tik vairuojančias moteris.

Ieškančioms dokumentų vairuotojoms policininkai dovanojo šypsenas ir pavasariu kvepiančias tulpes, linkėjo saugaus kelio.

Kovo 8-ąją už smulkius Kelių eismo taisyklių pažeidimus vairuotojos atsipirko priminimu, kad reikia atsakingai vairuoti.

Nuo 11 iki 12 val. Telšiš gatvėse pasveikinta apie 100 automobilius vairavusių moterų, jų keleivių, taip pat buvo sustabdyta ir viena dviratininkė.

Maloniai nustebintos vairuotojos sunkiai rasdavo žodžių. Viena pripažino, jog pareigūnas ją pasveikino pirmiau negu šalia sėdintis vyras.

Tokia akcija Žemaitijos sostinėje vyksta kasmet jau aštunti metai. 2007-aisiais Telšių policijos pareigūnai Tarptautinės moters dienos proga vairuotojoms išdalino šimtą rožių žiedų, paskui nuspręsta dovanoti tradicines Kovo 8-osios gėles – tulpes.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.