Vilniaus pareigūnai sekmadienį protokolus pakeitė gėlėmis

„Nuosavas vyras nepasveikino, tai bent jūs nuotaiką pakėlėte“, – iš Vilniaus policininkų rankų kovo 8-osios proga gavusi gėlių tarė viena sustabdyta vairuotoja. Sostinės pareigūnai protokolus sekmadienio rytą kuriam laikui pakeitė tulpėmis ir sveikino nustebusias vairuotojas. Tiesa, eismo saugumo policininkai taip pat nepamiršo – prieš sveikindami moteris jie spėjo nubausti kelis KET pažeidėjus, taip pat nustatė du neblaivius vairuotojus ir sulaikė vieną teisės vairuoti neturėjusią moterį.

Sekmadienį Vilniaus pareigūnai protokolus pakeitė gėlėmis, kurias dovanojo vairuotojoms.<br>A.Vaitkevičiaus nuotr.
Sekmadienį Vilniaus pareigūnai protokolus pakeitė gėlėmis, kurias dovanojo vairuotojoms.<br>A.Vaitkevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Andrius Vaitkevičius

Mar 8, 2015, 11:59 AM, atnaujinta Jan 11, 2018, 6:43 AM

Savaitgaliais Vilniuje vykstantys reidai sostinės vairuotojams jau seniai nėra jokia naujiena. Nepaisant to, pareigūnams vis įkliūna neblaivūs ar teisės vairuoti neturintys asmenys. Sekmadienio rytą Subačiaus g. pradėję stabdyti automobilius policininkai netruko užuosti nuo vieno vairuotojo sklindantį alkoholio kvapą.

Alkoholio matuoklis parodė, kad vyro organizme yra 0,52 prom. alkoholio. Vyras tik skėstelėjo rankomis: „Nuvežiau žmoną į darbą ir važiavau namų link.“

Namo vyriškiui teko kulniuoti pėsčiomis. Surašę protokolą, pareigūnai toliau jam vairuoti nebeleido.

Išgėręs ir beteisis, tad prisistatė svetimu vardu

Čia pat netruko įkliūti ir antras išgėręs vairuotojas. Paaiškėjo, kad jis taip pat pareigūnams negali parodyti ir savo vairuotojo pažymėjimo.

Pakviestas į policininkų mašiną, vyriškis padiktavo savo asmens duomenimis. Tačiau tikrindami duomenų bazėje pareigūnai suabejojo vairuotojo žodžiais. Valerijaus vardu prisistatęs vyriškis visai neseniai jau buvo bendravęs su policija, tad gera patrulių atmintis šnabždėjo: praėjusį kartą jis buvo Andrius.

Po kurį laiką trukusios apklausos paaiškėjo, kad vyras iš tiesų prisistatė svetimu vardu. Netrukus tapo aišku ir tai, kodėl jis melavo. Teisės vairuoti jis neturi, neblaivus prie vairo pakliūna jau ne pirmą kartą. Šį kartą alkoholio matuoklis parodė 0,43 prom. girtumą.

Vyriškiui buvo surašytas protokolas, jo automobilis išgabentas į saugojimo aikštelę ir bus konfiskuotas.

Dar keliems vairuotojams surašyti protokolai už tai, kad jų automobiliai neturėjo galiojančios techninės apžiūros ar buvo neapdrausti civilinės atsakomybės draudimu.

Protokolus pakeitė gėlėmis

Kol trys policijos ekipažai Subačiaus g. stabdė visus atvažiuojančius automobilius, netoliese patruliavusiems pareigūnams įkliuvo moteris, automobilį vairavusi neturėdama tam teisės.

Kovo 8-oji jai ne kaip prasidėjo...“ – išgirdęs apie sulaikytą beteisę vairuotoją tarė vienas pareigūnas. Ir iš karto pasiėmęs glėbį tulpių jis vėl stabdė automobilius. Tik šį kartą pareigūno dėmesys buvo sutelktas į vairuojančias moteris.

„Laba diena. Su šventėmis jus“, – dalydami gėles sustabdytoms vairuotojoms sakė pareigūnai.

Gėles pareigūnai dovanojo ir automobilių keleivėms. Ypač daug džiaugsmo  ši policijos akcija suteikė nedidelio autobuso baltarusiškais valstybiniais numeriais keleivėms, kurių buvo daugiau kaip dešimt. Gavusios gėlių, moterys net siūlėsi įpilti konjako, kad jau iš tiesų jaustųsi, jog už lango šventė.

„Nuosavas vyras nedovanoja, tai bent jūs nuotaiką pakėlėte“, – šypsojosi dar viena vairuotoja.

Pareigūnai teigia, kad gėlių savo automobiliuose sekmadienį turi dauguma Vilniaus kelių policijos patrulių ekipažų. Per dieną jos bus išdalytos šimtams vairuotojų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.